Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič vygumoval odvekého rivala. Nadal vypadol s Kanaďanom

Novak Djokovič zvíťazil v osemifinále turnaja v Ríme nad Švajčiarom Stanom Wawrinkom 6:2, 6:2. Rafael Nadal nestačil na Denisa Shapovalova a prehral 6:1, 5:7, 2:6.

12.05.2022 19:20 , aktualizované: 22:41
Novak Djokovič počas turnaja v Monte Carlo 2022. Foto:
Novak Djokovič v akcii.
debata (2)

Svetová jednotka súperovi, s ktorým sa prvýkrát vo vzájomnom súboji stretla ešte v roku 2004, nič nedarovala. Djokovič od prvej loptičky diktoval tempo hry a prinútil súpera k množstvu chýb.

Bývalého zverenca slovenského trénera Mariána Vajdu tak delí jedno víťazstvo od udržania si pozície svetovej jednotky. V piatok nastúpi vo štvrťfinále proti Kanaďanovi Felixovi Augerovi Aliassimemu.

Marta Kosťuková Čítajte viac Ukrajinka to nezvládla. S Ruskami prehrala prvý set 1:6 a zmizla z kurtu

Zápas dvoch skúsených grandslamových šampiónov trval iba 75 minút a na Wawrinkovi bolo vidieť, že sa do vrcholového tenisu vrátil po ročnej odmlke.

Tú spôsobili dve operácia na problémovom chodidle a v 37 rokoch je pre Švajčiara víťazstvom už len to, že sa vrátil na tenisový okruh ATP.

Tenisové hviezdy po rokoch... Spoznali by ste ich? Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
25, či 30 rokov je veľa aj málo. V živote...

Španielsky tenista Rafael Nadal prekvapujúco skončil už v osemfinále na rakete Shapovalova. No po zápase priznal, že ho trápilo zranenie nohy. Časť vlaňajška vynechal pre problémy s ľavou nohou, tento rok ho zastavilo zranenie rebier.

Na kurty sa vrátil len pred týždňom v Madride. „Opäť som si zranil nohu a cítil som veľkú bolesť. Som hráč, ktorý žije so zraneniami, nie je to nič nové,“ citovala ho agentúra AP.

Dvojhra – osemfinále:
Alexander Zverev (Nem.-2) – Alex de Minaur (Aus.) 6:3, 7:6 (7), Stefanos Tsitsipas (Gr.-4) – Karen Chačanov (Rus.) 4:6, 6:0, 6:3, Felix Auger-Aliassime (Kan.-8) – Marcos Giron (USA) 6:3, 6:2, Jannik Sinner (Tal.-10) – Filip Krajinovič (Srb.) 6:2, 7:6 (6), Cristian Garin (Chile) – Marin Čilič (Chor.) 6:3, 4:6, 6:4, Novak Djokovič (Srb.-1) – Stan Wawrinka (Švaj.) 6:2, 6:2, Casper Ruud (Nór.-5) – Jenson Brooksby (USA) 6:3, 6:4, Denis Shapovalov (Kan.) – Rafael Nadal (Špa.) 1:6, 7:5, 6:2

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Stan Wawrinka