Hlavní obsah

Nevyjíždějte, upozornila 292 tisíc amerických majitelů automobilka Mercedes-Benz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Mercedes-Benz upozornila majitele více než 292 000 jejich vozů ve Spojených státech, aby s nimi nejezdili. Hrozí, že by u automobilů mohly selhat brzdy. Podle agentury AP to vyplývá z dokumentů, které ve čtvrtek zveřejnil Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA).

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy R (2010)

Článek

Společnost uvádí, že v této souvislosti nemá hlášeny žádné nehody nebo zranění. Svolávací akce se netýká vozů pro evropský trh.

Většina svolávacích akcí znamená pozvánku do servisu na preventivní výměnu či úpravu komponentu, pokud jde ale o brzdy, na řadě je mnohem radikálnější přístup.

Mercedes-Benz vozidla stahuje. Uvádí, že nabídne bezplatné odtahy, aby je majitelé mohli nechat opravit u autorizovaného prodejce. Svolávací akce se týká některých vozidel tříd ML, GL a R vyrobených v let 2006 až 2012.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz GL (2006)

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz ML (2008)

Podle firmy se může dostat do posilovače brzd vlhkost a způsobit korozi. Ta pak může zapříčinit únik podtlaku, který by snížil výkon brzd.

Dvoulitry i plug-in hybridy. Škoda v ČR kvůli riziku požáru svolává 3000 aut

AutoMoto

Ve vzácných případech může prudké brzdění způsobit mechanické poškození posilovače a nemuselo by být možné zastavit vozidlo pomocí brzdového pedálu, uvedla automobilka.

Parkovací brzda, v těchto mercedesech ještě tradičně aktivovaná nohou, by ale v takovém případě stále fungovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám