Hlavní obsah

Stánky s občerstvením na Miladě nakonec provozovány budou

Aktualizováno

Podle informací z posledních dní byla situace nejasná, i přes komplikace s nehotovými přípojkami sítí ke stánkům u rekreačního jezera Milada u Ústí nad Labem stánky s občerstvením nakonec provozovány budou. Hygienici sice státnímu podniku Diamo kvůli nehotovým sítím další výjimku neudělili, jednotliví stánkaři si ale požadavky hygieniků zajistí sami.

Foto: Aleš Pelikán

Jezero Milada v Ústí nad Labem

Článek

„Dle aktuálních ověřených informací je zajištěno poskytování služeb na jezeře Milada v rozsahu jednoho občerstvení na pláži u Roudníků, jednoho občerstvení na pláži u Trmic, tří občerstvení na hlavní pláži a jednoho občerstvení u parkoviště 5. květen. V provozu budou i dvě půjčovny sportovního vybavení na hlavní pláži,“ uvedla starostka Trmic Jana Oubrechtová (STAN).

Odštěpný závod Palivový kombinát Ústí státního podniku Diamo vybudoval v minulých letech páteřní rozvody inženýrských sítí, kterými přivedl vodovod, kanalizaci a elektřinu k jezeru Milada.

Plachetnice na Máchově jezeře se naklonila, posádka vyskákala do vody

Krimi

Jedná se o místa, která jsou návštěvníky nejvíce využívána, a to oblast nad hlavní pláží, nad trmickou pláží a k přístavišti. Jenže stále chybí koncové přípojky těchto sítí, které budou budovány po skončení letošní sezóny.

Krajská hygienická stanice (KHS) a vyjádřila se, že požaduje, aby poskytovatelé služeb v oblasti občerstvení a stravování splňovali příslušné hygienické předpisy.

Aby měli k dispozici tekoucí teplou vodu a uzamykatelné toalety s předsíňkou. Tento požadavek hygienici řeší jednotlivými provozovateli stánků.

Reklama

Výběr článků

Načítám