Hlavní obsah

Současná generace Mercedesu třídy A může být poslední

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V čipové krizi Mercedes-Benz upřednostňoval modely, na nichž má větší marži. Přineslo mu to vhled do toho, jak by se automobilka mohla stát ziskovější, říká šéf firmy Ola Källenius.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy A W177

Článek

Nejen BMW, ale možná i Mercedes-Benz skončí s výrobou malých modelů se spalovacími motory. V tomto případě jde o třídu A, nad níž visí otazníky poté, co generální ředitel automobilky Ola Källenius jasně naznačil, že její budoucnost je předmětem diskusí.

Nad budoucností malých BMW visí otazníky

AutoMoto

Neřekl nic konkrétního, ale nechal se slyšet, že „není cílem být konkurentem masových výrobců. To není to, co znamená značka Mercedes-Benz.“ Řekl to na summitu Budoucnost automobilu, pořádaném novinami Financial Times, píše web Autocar, který zprávu přináší.

Prodejní čísla malých mercedesů v poslední době nebyla příliš vysoká, protože automobilka s dodávkami nedostatkových čipů upřednostňovala ziskovější modely. Källenius potvrdil, že právě tohle přineslo náměty, jak by se mohla firma stát ziskovější.

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG A35 4Matic (Ilustrační foto)

„Ještě než začala omezení dodávek, vyjasnili jsme, že naší strategií není cílit na objem, nýbrž na hodnotu pro naše zákazníky a naši společnost,“ pokračoval Källenius.

„Začali jsme se starat o to, abychom dobře sledovali marže a cenotvorbu - a v tom ohledu byla omezení dodávek něco jako nechtěný experiment. Ziskovost byla i v této době robustní,“ dodal.

Automobilka ohlásila za rok 2021 tržby ve výši zhruba 14 miliard eur, tedy 349 miliard korun. Jen zvyšování cen komodit ovšem má v letošním roce Mercedes-Benz stát okolo 2,5 miliardy eur (62,3 miliard korun) navíc.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám