Polsko denacifikujeme hned po Ukrajině, slibuje ruský poslanec

14.05.2022 7:28

Předseda kontrolního výboru Státní dumy Oleg Morozov navrhl zařadit Polsko jako další zemi „pro denacifikaci“ hned po Ukrajině. Podle něj k tomu ruskou stranu vybízejí polští představitelé svými výroky o ideologii ruského světa jako o rakovině a uváděli, že za svou agresi na území suverénního státu bude muset Moskva platit reparace. Informují o tom Novinky.cz.

Polsko denacifikujeme hned po Ukrajině, slibuje ruský poslanec
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident Ruské federace, Vladimir Putin

„Polsko svými výroky o Rusku jako o ‚rakovinotvorném‘ nádoru a o ‚odškodnění‘, které musíme zaplatit Ukrajině, vybízí k tomu, abychom ho po Ukrajině zařadili do první linie pro denacifikaci,“ napsal Morozov na svém telegramovém účtu.

  • Původní zdroj ZDE

Pobouřilo ho, že polský předseda vlády v tomto týdnu v komentáři pro britský deník Daily Telegraph řekl, že považuje ideologii „russkij mir“ (ruský svět) za „rakovinu pohlcující většinu ruské společnosti a představující smrtelné riziko pro celou Evropu“. 

Morozov si však podle Morawieckého interpretuje výroky polského premiéra a prezidenta zkresleně. Svůj text tak zveřejnil i na svém twitteru.

V textu polský premiér také přirovnává šéfa Kremlu Vladimira Putina k Hitlerovi a ironicky poznamenává, že potřebuje „deputinizaci“. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…