Hlavní obsah

Jedinečný McLaren Artura vznikl na počest platinového jubilea Alžběty II.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka slaví letošní platinové jubileum, tedy 70 let od korunovace královny Alžběty II., speciální edicí supersportu Artura.

Foto: McLaren

McLaren Artura na počest královny Alžběty II.

Článek

6. února 1952 zemřel král Jiří VI. a jeho dcera Alžběta nastoupila na trůn jako královna Spojeného království. Od té doby uplynulo 70 let, takže rok 2022 je královniným platinovým jubileem.

Na počest této příležitosti se britská společnost McLaren obrátila na svou divizi speciálních operací MSO, aby vytvořila jedinečný kus supersportu Artura.

Foto: McLaren

McLaren Artura na počest královny Alžběty II.

Tato artura nenosí na přídi odznak McLaren. Na jeho místě je odznak Alžběty II., jehož výroba vyžadovala speciální nástroje. Navazuje na styl standardního odznaku McLarenu a je barevně sladěný se speciálním odstínem exteriéru stříbrné příhodně nazvaným Platinum Jubilee.

McLaren ukázal nový hybrid, jmenuje se Artura a má neobvyklý šestiválec

AutoMoto

Divize MSO uvádí, že analyzovala pigment za mnoha světelných podmínek, aby získala správnou barvu, a poté strávila osm dní přípravou a testováním na trvanlivost.

McLaren nezmiňuje, co se stane se speciálním vozem nesoucím královnino jméno. Ale tento odstín bude nabízen na budoucích modelech. Není jasné, zda bude součástí standardní barevné palety McLarenu, vyhrazené pro speciální modely, nebo dostupný prostřednictvím programu MSO.

McLaren, Aston Martin a Morgan mají nové šéfy

AutoMoto

Konkrétní 70. výročí královny Alžběty II bylo 6. února, ale McLaren se rozhodl oznámit speciál 12. května z jiného důvodu. Globální ústředí společnosti ve Wokingu bylo otevřeno v tento den v roce 2004, slavnostního aktu se tehdy královna zúčastnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám