Hlavní obsah

Na šedesát burácejících motocyklů vyrazilo na speciální závod po Středočeském kraji

Praha

Nablýskané hlučné stroje z nejrůznějších dílen vyrazily v sobotu ráno na speciální závod po Středočeském kraji. Tentokráte ale nezvítězí ten, kdo je nejrychlejší, ale ten, co najede nejmenší počet kilometrů! Výtěžek z akce Harley-Davidson Praha Challenge podpoří organizaci Nedoklubko, které pomáhá rodičům předčasně narozených dětí.

Na šedesát burácejících motocyklů vyrazilo na speciální závod po Středočeském krajiVideo: Novinky

 
Článek

Jedná se už o čtvrtý ročník závodu. Cílem je projet 10 předem stanovených bodů nejkratší možnou trasou. Závod je určen pro všechny jezdce, bez ohledu na značku a typ motocyklu.

Prahou projely stovky burácejících harleyů

AutoMoto

„Tahle akce vznikla úplně náhodou. V roce 2018 jsme slavili 115 výročí od založení Harley-Davidson, a tehdy jsme používali takové chytré krabičky na hlídání demomotocyklů. Tehdy nás napadlo, že by se ta krabička dala využít i pro něco zábavnějšího, než je hlídání, tak jsme vymysleli tenhle závod,“ vysvětlil Novinkám organizátor akce a spolumajitel dealerství Harley-Davidson Praha Jaroslav Vavřina.

Prahou v sobotu zaburácí 800 motocyklů Harley-Davidson

AutoMoto

Trasa Harley-Davidson Praha Challenge 4 měří zhruba 200 km a jednotlivé průjezdné body byly do poslední chvíle tajné.

Foto: Novinky

Do poslední chvíle trasu nikdo neznal.

Jedinou podmínkou závodu je absolvování trasy výhradně po silnicích I., II. a III. třídy, bez jakéhokoli zkracování přes polní cesty nebo louky a samozřejmě za dodržení všech silničních a bezpečnostní předpisů.

Mezi šedesáti účastníky se objevil i bývalý armádní generál Petr Pavel, který ovšem řídí motocykl značky BMW.

Foto: Novinky

Akce se už po několikáté zúčastnil také bývalý armádní generál Petr Pavel.

„Jezdím sem pravidelně a jsem rád, že mě mezi sebe vzali, i když jezdím na BMW. Tenhle závod jsem už jel a musím říct, že když jsem to téma slyšel poprvé, tak jsme si říkali, že to nebude nic zajímavého, ale když jsme to začali plánovat a přemýšleli jsme, jak zkrátit každých sto dvě stě metrů a pak jsme krátili zatáčky, abychom je nejezdili moc dlouhé..., je to opravdu úžasné,“ usmíval se Pavel a dodal, že hlavně jde o to setkání s fajn lidmi, svézt se na motorkách a možnosti pomoci dobré věci, což je podle něj naprosto ideální.

Miminek „do dlaně“ se ročně narodí 8,5 tisíce. Jejich rodiče se navzájem povzbuzují

Děti

Vítězný jezdec získá zajímavý finanční obnos tvořený 50 % částky vybrané na startovném a zbývajících 50 % poputuje právě na pomoc organizaci Nedoklubko, pomáhající rodinám s předčasně narozenými dětmi. Startovné pro jednotlivce bylo 1 000 Kč a pro firmu 10 000 Kč.

„My máme opravdu radost, že i touto formou nám lidé pomáhají. Za výtěžek, který letos získáme, plánujeme připravit náš časopis a část půjde na naši knížku, kterou právě distribuujeme na všechna prenatologická oddělení v České republice,“ svěřila Novinkám výkonná ředitelka Nedoklubka Lucie Žáčková.

„Nedoklubko pomáhá rodičům předčasně narozených dětí po celé České republice, aby měli dostatek informací a podpory, aby věděli, že v tom nejsou sami,“ dodala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám