Michal Kvasnica
14. května 2022 • 19:00

Jak Baník otočil od Hapala k Vrbovi? Kováčovo odmítnutí a hlas fanoušků

Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vox populi, vox Dei. Hlas lidu, hlas Boží. Navzdory několika jednáním s Pavlem Hapalem v tomto i minulých týdnech se trenérem Baníku stává Pavel Vrba. Vysněný kouč majitele ostravského klubu Václava Brabce podepsal na Bazalech víceletou smlouvu. Podle informací Sportu se celá záležitost rychle otočila až v posledních dnech. Značnou roli hrály v celém příběhu reakce fanoušků FCB.



V úterý řešil na Bazalech agent Roman Brulík angažmá Pavla Hapala, dohoda se blížila do finále. Střih. V sobotu odpoledne Baník oznámil za Galáskova nástupce Pavla Vrbu.

„Když se naskytla příležitost otevřít jednání s Pavlem Vrbou, nebylo nad čím váhat. Museli jsme reagovat velmi pružně, protože na trhu byl o takového kouče okamžitě značný zájem. Jednání bylo velice korektní, rychlé a bezproblémové, velmi rychle se ukázalo, že jsme společně naladěni na podobnou notu. A především Pavel Vrba sám ukázal, že má zájem jít právě do Baníku, což věc usnadnilo,“ uvedl na oficiálních stránkách FCB výkonný ředitel Michal Bělák.

Podle informací Sportu ještě po pondělním Vrbově odvolání ze Sparty jeho angažování ve Slezsku nebylo tématem. Viz další schůzka s Hapalem. Rychlý spád nabrala věc - a konkrétně boss Václav Brabec - ve druhé polovině týdne ze dvou důvodů.

ANKETA: Vrba měl nejvíc bodů za poslední roky, konec byl přesto nevyhnutelný
Video se připravuje ...

První: odmítnutí Radoslava Kováče pozice Hapalova asistenta. V tu chvíli dostal původní projekt trhliny.

A když fanoušci spustili vlnu až zbytečně moc negativních reakcí vůči dvojici Hapal+Kováč, zvlášť ve chvíli, kdy byl Vrba volný, směr zájmu se stočil právě do Přerova. K muži, jenž má Baník upřímně a dlouhodobě v srdci.

To byl ten druhý důvod.

„Přiznám se, že nebylo moc nad čím přemýšlet. Chtěl jsem se vrátit tam, kde jsem s velkým fotbalem začínal. K Baníku mám vztah, klub má zase ambice, dobré zázemí, akademii a skvělé fanoušky,“ vysvětlil na webu Vrba.

Otázkou je složení zbytku realizačního týmu. Kováč měl od managementu dostat nabídku dělat asistenta i bez Hapala, což měl někdejší kouč charakterně odmítnout.

LIGA NARUBY: konečně vysvobození pro Vrbu, cesta za Limbou je volná
Video se připravuje ...

V úvahu tedy nyní připadají Jan Baránek či Tomáš Hejdušek, na angažování Zdeňka Bečky a spol. to nevypadá.

„V realizačním týmu se ještě řeší několik otazníků. Teď ale máme především velkou radost, že hlavní trenérský post jsme mohli obsadit tak renomovanou personou, která se navíc orientuje i v našem prostředí,“ řekl sportovní ředitel Alois Grussmann.

Hapal v sobotu na zprávu redakce nereagoval, jeho vyjádření by přitom mohlo do zajímavé story vnést světlo.

Teď se nicméně Ostrava těší z kontraktu s vysněným trenérem.

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
10

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud