Hořkosladké narozeniny Puškáče. Čtyřmi góly sestřelil Karvinou, jeho Bohemians přesto míří do baráže

Fotbalisté Bohemians 1905 porazili v závěrečném pátém kole ligové nadstavbové skupiny o záchranu díky čtyřem gólům Davida Puškáče sestupující Karvinou 4:0, přesto však obsadili první barážovou příčku, jelikož Pardubice zvítězily v Teplicích 2:0 a Jablonec remizoval ve Zlíně 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oslavenec David Puškáč vstřelil Karviné čtyři branky

Oslavenec David Puškáč vstřelil Karviné čtyři branky | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Pražanům nestačilo k záchraně ani vysoké vítězství, jelikož Pardubice zvítězily v Teplicích 2:0 a Jablonec remizoval ve Zlíně 1:1.

Trenér Vrba se vrací do Ostravy. ‚Nebylo moc nad čím přemýšlet,‘ řekl po podepsání smlouvy

Číst článek

Puškáč v den svých 29. narozenin jako devátý hráč v historii samostatné ligy zaznamenal v jednom utkání minimálně čtyři branky, které si rovnoměrně rozprostřel do obou poločasů. Souboj s Opavou pro něj bude pikantní, jelikož právě odtamtud do Bohemians přišel.

První kousek se dostavil ve 22. minutě. Chramosta ho v pokutovém území našel zpětnou přihrávkou a útočník Bohemians otevřel skóre zápasu. Za dalších pět minut zvýšil náskok svého týmu po zakončení hlavou.

První ligový hattrick v kariéře završil necelé dvě minuty po změně stran, když prostřelil Neumana. Konečné skóre stanovil za pět minut. Centr z rohového kopu propadl až na zadní tyči a Puškáč bez problému zakončil do prázdné branky.

„Klokani“ zvítězili v Ďolíčku v nejvyšší soutěži po šesti zápasech. Karviné tam v lize nepodlehli ani v sedmém utkání a inkasovali při tom jediný gól.

Zlín 1:1 Jablonec

Remíza ve Zlíně 1:1 zajistila Jablonci záchranu v nejvyšší soutěži. Při shodném počtu 34 bodů s Bohemians 1905 rozhodlo o 13. místě Severočechů v konečné tabulce jejich lepší postavení po základní části nejvyšší soutěže.

Fotbalovou nadstavbu o umístění vyhrála Boleslav, sedmou příčku získala po odvetné remíze s Olomoucí

Číst článek

Do první velké šance se po půlhodině hry po dlouhém pasu od Filla dostal Vukadinovič, ale zakončil těsně vedle. Zlín tím potvrdil svojí územní i herní převahu, přesto odcházel do kabin se ztrátou.

Nejprve zahrozil po brejku Černák, nicméně toto varování stihla zlínská obrana ještě zlikvidovat, až po centru z levé strany se k míči na hranici malého vápna dostal lotyšský útočník Ikaunieks a otevřel skóre.

Jablonec získal na chvíli klid a s ním i další šance na zvýšení vedení. Jenže místo toho přišlo vyrovnání, když se ve 49. minutě výstavní ranou z voleje z 25 metrů trefil do horního růžku obránce Procházka.

Trenér hostů Jiří Vágner ani ve čtvrtém utkání s Jabloncem neprohrál, kde dvěma vítězstvím přidal druhou remízu a splnil tak svoji záchranářskou misi.

Teplice 0:2 Pardubice

Pardubice v závěrečném pátém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu zvítězily v Teplicích 2:0 a definitivně se udržely v nejvyšší soutěži. 

Z krytu zpět na trávník. Ženský fotbalový klub z Kyjeva trénuje v Mikulovicích u Pardubic

Číst článek

Tepličtí šetřili síly na baráž. Trenér Jarošík nasadil jen dva hráče z minulé základní sestavy a šanci dal převážně náhradníkům. K ligové premiéře nastoupili brankář Mucha, obránce Hora a egyptský zadák El Magrábí.

Pardubičtí, jimž stačila k záchraně remíza, začali aktivněji a ve 37. minutě už vedli. Čelůstkovu střelu z přímého kopu vytáhl Mucha, Červ ale vrátil míč před branku a vracející se Bulmaga si nešťastně srazil balon do vlastní sítě. Mladý moldavský obránce navíc faulem způsobil i předchozí standardní situaci.

Vzápětí vypálil Cadu, ale domácí gólman zasáhl. Na opačné straně přestřelil Moulis. Chvíli po přestávce měli domácí před tristní návštěvou 1228 diváků největší možnost na vyrovnání, Proška ale vychytal brankář Markovič.

V 68. minutě si navedl míč na střelu Patrák a domácí zachránilo břevno. Vzápětí už ale Východočeši slavili. Po závaru po rohovém kopu se zblízka prosadil dorážkou Čihák a definitivně rozhodl. Poté ještě nevyužili své šance střídající Huf se Sychrou, ale hosty už to mrzet nemuselo. Ve druhé sezoně v první lize se zachránili.

Výsledky 5. kola skupiny o záchranu:

Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná 4:0 (2:0), Fastav Zlín - FK Jablonec 1:1 (0:1), FK Teplice - FK Pardubice 0:2 (0:1).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme