Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zárubovy problémy komplikují MS: Manévry a dřina kolegů!

Autor: ptr

Druhý den mistrovství světa v ledním hokeji přinesl překvapení v podobě hlasové indispozice šéfkomentátora České televize Roberta Záruby (54). Ten i přes své potíže musel odpracovat utkání českého národního týmu, protože kolega Tomáš Jílek už byl po přejezdu v Helsinkách. Dnes už ale byl program upraven a komentátoři Zamazal a Jílek musí dřít i za svého kamaráda.

Původní rozpis byl rozvržen tak, že každý ze tří zaměstnanců ČT odkomentuje dvě utkání denně. Poté, co musel díky únavě hlasivkových svalů Záruba pošetřit síly, zbývá na jeho spolupracovníky maraton tří utkání. Ondřej Zamazal dnes v Helsinkách obsáhne kompletní program a stejná nálož čeká i na Tomáše Jílka v Tampere.

Dokonce i utkání Česko - Švédsko odkomentuje právě Jílek. Hru národního týmu na MS tak po delší době bude doprovázet jiný komentátor než Robert Záruba. Ale na další pokračování šampionátu se jistě jeden z nejzkušenějších vrátí za mikrofon. Na Twitteru už dnes v konverzaci s legendárním hokejistou Jiřím Hrdinou přiznal, že se cítí lépe.

Jistotu celodenní fušky má Zamazal, který zůstal prozatím v Helsinkách jen s Milanem Antošem a nemůže tak využít ani různé spolukomentátory. „Jak se to říká? Nasadit montérky a fáráme! Dneska nás s Milanem Antošem čeká výzva: 3 utkání za sebou a šichta (počítáno bez přípravy) v rozmezí 11:45-22:45. Kde je agentura Dobrý den Pelhřimov?“ Postěžoval si naoko Ondřej také na známé sociální síti.

„Díky Ondro, ať vám to kluci jde,“ ocenil Záruba pracovní nasazení svého kamaráda. „Jasně, za málo!“ Nenechal dobrák Zamazal nikoho na pochybách, že by takový výkon snad neměl zvládnout. Oba však jistě doufají, že budou všichni brzy zpět v plné síle a spravedlivé dělení práce se vrátí.

Komentátor Záruba prožívá těžký start MS.
Komentátor Záruba prožívá těžký start MS.