Sedm nejlepších ojetin, které už sice mají hodně za sebou, ale jsou extrémně spolehlivé

Minimální náklady, slušná spotřeba, dostupné náhradní díly, to všechno je priorita zákazníků na trhu ojetých aut. Jsou modely, které to umí naplnit, je potřeba vědět, co hledat.

i Zdroj fotografie: Škoda
                   

Auta v našem výběru byla považována za spolehlivá na trhu ojetin před pěti lety a platí to stále. Je sice obtížnější najít málo ojeté kusy, čas nelze zastavit. Ale i s vyšším nájezdem, pokud dostávala dobrý a pravidelný servis, jsou tato auta výjimečně spolehlivá. Je zapotřebí při výběru v autobazaru nepodcenit prohlídku, ideálně ve spolupráci s automechanikem. Vyplatí se hledat kus s historií, která zahrnuje faktury, účty, servisní knihu. Výběr zahrnuje populární domácí značku, i japonskou klasiku.

Jednoduchá technika, snadná údržba

Ford Fiesta

Najít menší vůz se spolehlivou pohonnou jednotkou, může být obtížné, ale Ford Fiesta s motorem o objemu 1,3 litru tuto definici naplňuje. Není to žádný sprinter a dynamika není jeho dominantní vlastností. Fiesta je ale možná lenivá, ovšem značně úsporná. Auto poslouží každému, kdo hledá kompaktní stroj do města, zaujme slušivým vzhledem, a dobrými jízdními schopnostmi.

iZdroj fotografie: Ford

Škoda Rapid 1.2 TSI

S pohonnou jednotkou 1.2 TSI je Rapidu tak trochu raritní. Nicméně jde o motor s překvapivou pružností a dynamikou, a také zajímavou spotřebou. Mimo město se lze s odpovědnou prací na plynovém pedálu dostat pod pět litrů na sto kilometrů. Jinak je to v zásadě jednoduchý stroj, který si dokáže schopný kutil opravit doma svépomocí. 

iZdroj fotografie: Škoda

Škoda Octavia 2. generace

Prodejní hit snad v každém roce výroby, platí to i pro druhou generaci po faceliftu. Jde o dlouhodobě extrémně prodávané auto, a není divu. „Dvojková“ Octavia má slušivý design, výtečné jízdní vlastnosti, dostupné náhradní díly. A zázemí velké servisní sítě, tohle auto umí opravit snad opravdu každý, a na počkání. Motor 1.9 TDI o výkonu 77 kW je prověřenou klasikou, s vysokou spolehlivostí a značnou mechanickou odolností. Tato auta umí najet stovky tisíc kilometrů, pouze s pravidelným servisem bez vyšších opravárenských nákladů.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Volkswagen Golf Cabrio

To, že člověk hledá spolehlivou ojetinu neznamená, že se musí soustředit pouze na malé hatchbacky nebo praktické automobily. Co takhle auto se skládací střechou? Dobrou volbou je Volkswagen Golf Cabrio. Teď už se tato varianta neprodává, je zapotřebí hledat mezi předchozími generacemi. Pak člověk narazí na auto z dobrých materiálů, slušným zpracováním, dobrými jízdními vlastnostmi a podle výběru slušným a spolehlivým motorem.

iZdroj fotografie: Volkswagen

Ford Focus

Skvěle se řídí a skvěle jezdí. Navíc, nebudeme-li řešit problém s inklinací ke korozi, díky použitým materiálům, designu, a hlavně kvalitní motorizaci s ním ujedete ještě pěkných pár tisíc kilometrů, aniž byste museli investovat do vážnějších poruch.  Druhá a třetí generace Focusu je jedním z nejoblíbenějších vozů na našem kontinentu.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Honda Accord

Japonská Honda je poslední dobou tak nějak nedoceněná. A to by se dala zařadit mezi nejspolehlivější vozy vůbec. Ať už se jedná o zmiňovaný Accord, nebo Civic deváté generace, jedno mají společné. Silné, kvalitní a nerozbitné motory, kvalitní zpracování ostatních dílů a nadčasový design, který neomrzí ani po letech. Rozvody řešené jednořadým řetězem či hliníkový blok motoru pro ideální tepelnou stabilitu u motorizace 2.2 i-DTEC?  O tom by si mohly nechat jiné automobilky nechat jen zdát!

iZdroj fotografie: Depositphotos

Mitsubishi ASX

Ano, jistě, poměrně velkou část majitelů Mitsubishi ASX lze považovat za militantní fanatiky, kteří své auto adorují až absurdně. Ale toto auto vyniká svými benzinovými motory, stejné držáky najdete i u Coltu a Lanceru. Celohliníková konstrukce, řetězové rozvody, variabilní časování ventilů (některé motory 1.3 mohou být bez něj) zajišťují dlouhodobě jistotu a stabilitu provozu. Tyto vozy jezdí do servisu pouze na preventivní prohlídky, kde se čas od času mění oleje, svíčky a flitry. Potěší především milovníky moderního vzhledu a netypických prvků, které jsou používané právě u japonských vozů. Co naplat, že automobilka opustila evropské teritorium, její dobré ojetiny tady zůstaly. 

iZdroj fotografie: Mitsubishi

Jaké jsou podle vás nejlepší ojetiny?

Diskuze Vstoupit do diskuze
52 lidí právě čte
Autor článku

Filip Rakovan

Dráhu motoristického žurnalisty zahájil v době tištěných médiích v časopise Speed a prošel velkou řadou renomovaných tuzemských časopisů, například Carauto, český TopGear. Následně zakotvil v online světě a pozvedl na špičkovou úroveň ve své době prestižní magazín Autoweb. Řídil snad vše, co má čtyři kola, od litrového hatchbacku po F1. Pořádá kurzy pro řidiče a amatérské závody, vyjadřuje se k problematice v televizi. A hlavně dnes s radostí píše na AutoŽivě.

Zobrazit další články