Hlavní obsah

Babiš nastartoval karavan oblepený slogany a vyrazil na jižní Moravu. Kampaň to prý není

Aktualizováno

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš usedl v pondělí za volant svého obytného vozu a vydal se na jižní Moravu. Podle svých slov míří za voliči a odmítá, že by šlo o součást předvolební kampaně. Vůz je nicméně oblepen motivy prezentace hnutí s hesly: „Za Babiše bylo líp“.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Předseda ANO Andrej Babiš za volantem obytné dodávky

Článek

Babiš loni v prosinci oznámil, že si pořídil obytný vůz, s nímž bude jezdit po republice. Slibovaný únorový termín nestihl, ale v polovině května jej bude možné vidět v Břeclavi, Znojmě, Brně či Vyškově.

Voliči, kteří by za poslancem Babišem chtěli v pondělí zamířit do jeho kanceláře v Roudnici nad Labem, mají prostě smůlu.

Babiš bude objíždět voliče v luxusním karavanu

Domácí

„Už jsem to jednou řídil a je to jednoduché. Jenom při couvání je to delší. Pojedeme rovně po D1,” tvrdil Babiš před odjezdem z Průhonic.

Dříve tvrdil, že zváží cvičnou jízdu na autodromu, k čemuž však podle něj nedošlo.

Babiš, o němž se dlouhodobě hovoří jako o jednom z uchazečů o prezidentský post, kandidaturu zatím nepotvrdil a trvá na tom, že své rozhodnutí oznámí letos na podzim.

Není to volební kampaň, vysvětluje billboardy s Babišem hnutí ANO. Je, řekl úřad

Domácí

V pondělí novinářům řekl, že kdyby se pro prezidentskou kandidaturu rozhodl, tak má nynější cesty s obytným vozem „do zásoby”. „Kdybych se náhodou rozhodl, tak samozřejmě ten kontakt s voliči je důležitý,” dodal.

Navzdory tvrzení, že nejde o kampaň, si Babiš souběžně se začátkem cesty zřídil účet na Instagramu. „Tak já jedu,” napsal ve svém prvním příspěvku k fotografii, na které stojí opřený o karavan. Své příznivce na Facebooku pak vyzval, aby ho sledovali i na druhé sociální síti. „Bude to jízda,” slíbil jim.

Kandidáti na prezidenta: Kdo vše se ucházel o Hrad

Prezidentské volby
Foto: Michaela Říhová, ČTK

Předseda ANO Andrej Babiš zahajuje kampaň, na kterou se vydává v obytném vozu.

Podle Františka Sivery z úřadu, který dohlíží na hospodaření politických subjektů (ÚDHPSH), ale hnutí ANO musí plakát z auta zahrnout do nákladů letošních voleb, protože se shoduje s plakáty na billboardech v kampani k těmto volbám. Jinak by se vystavilo možné sankci.

Novinky se zapojily do projektu Česko si povídá. Chcete se zapojit do diskuze o klíčových tématech, která rozdělují společnost? Odpovězte na následující otázku. Více informací zde.

Anketa

Lze podle vás říci, že cesta politika za voliči v karavanu oblepeném slogany, není kampaň?
Ano
13,8 %
Ne
86,2 %
Celkem hlasovalo 15233 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám