Hlavní obsah

Koncern GM se chce vrátit do Evropy a prodávat tu elektromobily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký koncern General Motors se chce po pěti letech od prodeje Opelu a Vauxhallu vrátit na evropské trhy. Má tu však prodávat výhradně elektrická auta.

Foto: Chevrolet

Můžeme se v Evropě těšit i na Chevrolet Silverado EV? Zatím lze jen doufat.

Článek

Jedna z největších automobilek světa, americký koncern General Motors, se před pěti lety téměř zcela stáhl z Evropy – s výjimkou Chevroletu Corvette a některých cadillaců. Nyní pomýšlí na návrat, a to s elektrickými vozy, nechala se slyšet Mary Barraová, generální ředitelka.

Jak web Detroit Free Press, který zprávu přináší, cituje analytiky, Evropa je pro elektromobily druhým největším trhem po Číně. GM chce do roku 2035 nabízet pouze elektrická auta. Jeho luxusní značka Cadillac chystá výhradně elektrickou nabídku od roku 2030.

Chtělo samořídící auto ujet policii? Po zastavení se zvláštně rozjelo

AutoMoto

„Nelitujeme prodeje automobilky, která nabízela spalovací motory, ale díváme se na příležitost k růstu, kterou nyní máme, protože se můžeme vrátit do Evropy jako hráč nabízející výhradně elektromobily. Těším se na to,“ říká Barraová.

Koncern opustil Evropu v roce 2017 po zhruba devadesátiletém působení na místním trhu. Prodal značky Opel a Vauxhall francouzskému koncernu PSA a peníze z prodeje – 2,2 miliardy eur, tedy tehdejším kurzem 59,5 miliardy korun – použil na vývoj elektromobilů a samočinného řízení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám