Hlavní obsah

Desetina britského Vodafonu patří nově firmě ze Spojených arabských emirátů

Londýn/Dubaj

Telekomunikační společnost e& ze Spojených arabských emirátů koupila téměř desetiprocentní podíl v britském operátorovi Vodafone za 4,4 miliardy dolarů (přes 100 miliard Kč). Informovala o tom agentura Reuters. Společnost Vodafone působí rovněž v České republice.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Logo Vodafone

Článek

Společnost e& se nyní snaží expandovat na nové trhy a do nových odvětví, například do oblasti finančních technologií. Firma nicméně uvedla, že nemá v úmyslu podat nabídku na převzetí celého Vodafonu. Dodala, že chce být dlouhodobým akcionářem britského podniku, a vyjádřila podporu jeho vedení.

„Vidíme tuto investici jako dobrou příležitost pro e& a její akcionáře. V souladu s našimi strategickými ambicemi nám to umožní posílit a rozvinout naše mezinárodní portfolio,” uvedlo vedení společnosti e&.

Soud schválil spojení operátorů T-Mobile US a Sprint

Mobil

Podle agentury Bloomberg je nyní společnost e& největším akcionářem firmy Vodafone. Ta provozuje sítě ve více než dvou desítkách zemí a poskytuje služby stovkám milionů klientů.

Součástí skupiny Vodafone je mimo jiné česká divize Vodafone Czech Republic. Ta podle svých internetových stránek poskytuje služby více než 4,5 milionu zákazníků. Z toho zhruba 3,9 milionu připadá na mobilní služby, dalších přibližně 700 000 na fixní služby.

Reklama

Související články

Vodafone kupuje majitele UPC za půl biliónu

Společnost Vodafone Group koupí za 18,4 miliardy eur (469 miliard korun) od kabelové televize Liberty Global aktiva v Německu, Česku, Maďarsku a Rumunsku,...

Výběr článků

Načítám