Hlavní obsah

Nejlevnější mobilní skládačka má ještě atraktivnější cenovku. Čeká se nástupce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung uvedla do prodeje na přelomu loňského léta a podzimu dvě nové skládačky s ohebným displejem – chytré telefony Galaxy Z Fold3 a Galaxy Z Flip3. Druhá zmiňovaná novinka se přitom už při své prodejní premiéře zapsala jako cenově nejdostupnější skládačka s ohebným displejem. Nyní u ní ale výrobce nasadil ještě atraktivnější cenovku.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Článek

U modelu Z Flip3 5G spadla pořizovací cena v porovnání s předchůdcem z 42 999 Kč na 26 999 Kč v případě základního modelu s 8GB pamětí a 128GB úložištěm. Verze s 256GB úložištěm pak vyšla na 28 999 Kč.

Uváděné částky však platily v době prodeje, už díky předvánočním slevám ceny spadly podle zvoleného modelu na 23 990 Kč, respektive 25 990 Kč. Ušetřit tak bylo možné tři tisíce korun.

Na ohebné displeje lákají PC i mobily

Testy

Další slevy si připravil nyní, kdy se pomalu blíží letní prázdniny. Očekává se totiž, že na tradiční tiskovce, která se koná pravidelně v srpnu, bude odhalen nástupce. Výrobce to sice ještě oficiálně nepotvrdil, ale doposud byly právě v tomto termínu mobilní novinky vždy odhalovány.

Pokud ovšem nejnovější výkřik moderní techniky nepotřebujete, rozhodně stojí za pozornost loňská trojka. Ta je nyní suverénně nejdostupnějším modelem s ohebným displejem. 128GB varianta vyjde na 21 990 Kč, 256GB verze jen o tisícovku dráž. Sleva je tedy u vyššího modelu ještě o tisíc korun vyšší než v případě základní verze.

Skládací chytrý telefon Galaxy Z Fold3 5GVideo: Novinky

V případě většího bratříčka cena také pochopitelně klesla. Mobilní telefon Z Fold3 5G bylo možné krátce po premiéře v České republice zakoupit za 46 999 Kč (12/256 GB), respektive za 48 999 Kč (12/512 GB).

Aktuálně se ale ve vybraných obchodech dá menší kapacita úložného prostoru pořídit za 37 990 Kč. Větší verze případné zájemce vyjde na 39 990 Kč.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Každý umí něco jiného

Model Z Fold3 je stejně jako předchůdce určen uživatelům, kteří touží po maximální produktivitě a zároveň po zábavě na nejvyšší úrovni. Skládací konstrukci využívá k tomu, aby jeho majitelé mohli využívat smartphone také jako tablet. V útrobách se ukrývá ohybný displej s úhlopříčkou 7,6 palce, menší obrazovka je pak zvenčí, ta se používá ve složeném stavu. Novinkou je podpora dotykového pera S Pen.

Z Flip3 je opět designovým skvostem. Skládací konstrukci využívá k tomu, aby v kapse nezabíral tolik místa. V podstatě má tedy rozměry klasického smartphonu, který ale v půlce přehnete na polovinu. V zavřeném stavu poslouží i jednoduchý informační displej na vnější straně. Ten je nicméně daleko větší než u předchůdce.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám