Andrej Babiš s manželkou Monikou

Andrej Babiš s manželkou Monikou Zdroj: Instagram Moniky Babišové

Mimořádná schůze Sněmovny: Předseda ANO Andrej Babiš (ANO) se na své čtyřhodinové vystoupení vyzbrojil taškou a vodou (4.5.2022)
Mimořádná schůze Sněmovny: Předseda ANO Andrej Babiš (ANO) se na své čtyřhodinové vystoupení vyzbrojil taškou a vodou (4.5.2022)
Mimořádná schůze Sněmovny: Předseda ANO Andrej Babiš (ANO) se na své čtyřhodinové vystoupení vyzbrojil taškou a vodou (4.5.2022)
Expremiér Andrej Babiš (ANO) v rozhovoru pro Blesk (13.4.2022)
Expremiér Andrej Babiš (ANO) v rozhovoru pro Blesk (13.4.2022)
14
Fotogalerie

Za Babiše by Češi Švédsko na mistrovství světa porazili. Za nás jsme hráli lépe, tvrdí expremiér

Na Mistrovství světa v ledním hokeji česká reprezentace sice v úvodním zápase porazila Velkou Británii 5:1, ale v následujícím klání se Švédskem prohrála 3:5. Do matného výkonu, který zůstal za očekáváním, se podle Andreje Babiše podepsala vláda Petra Fialy.

„Za nás bychom Švédsko porazili. O tom není pochyb. Současná vláda Petra Fialy prohrává na všech frontách. I na té hokejové. Když jsem ten zápas viděl, bylo mi jasné, že to nedopadne dobře. Vliv vlády Petra Fialy byl přímo do očí bijící. Nefungovalo nic. Od obrany až k útoku,“ tvrdí poslanec Andrej Babiš, který je přesvědčený, že za jeho vlády by Češi Švédy přejeli.

„Vláda Petra Fialy cpe peníze Ukrajincům a na naše lidi kašle. Stoprocentně kdyby teď na mistroství hráli Ukrajinci z našeho území, jistě by všechno vyhráli. Mají samé výhody a spoustu peněz od našeho státu.

Vláda na naše hokejisty kašle. Vůbec jsem nezaznamenal, že by vláda českým hokejistům plošně poskytla byť jen jednorázový příspěvek pět tisíc korun, jako tomu bylo u Ukrajinců. Navíc ta práce s mládeží, co vám budu povídat, to je hrůza. To za nás se s mládeží pracovalo,“ vyzdvihnul Andrej Babiš jednu z mnohých a mnohých devíz jeho předešlé vlády.

„To, že jsme porazili Brity, to byla povinnost. Za nás by jsme je neporazili 5:1, ale minimálně 6:1,“ je přesvědčen Andrej Babiš.

Trenér české hokejové reprezentace Kari Jalonen se rovněž domnívá, že za vlády Babiše by výkon českých hokejistů byl mnohem lepší.

„Bavil jsem se s klukama před zápasem a byli celí nesví z toho, že si musí v zoo platit vstupné, zatímco ukrajinští uprchlíci ho měli zdarma. Dost to s klukama zamávalo, když si za zoo museli platit. Ponurá nálada se táhla celým týmem a to je pak těžké se koncentrovat na zápas,“ tvrdil trenér Kari Jalonen na tiskové konferenci po zápase.

„Někteří hráči čekali, že jim vláda dá příspěvek ve výši až šesti tisíc korun, jako je dává uprchlíkům z Ukrajiny. Nic ale nedostali. Několikrát si prý kontrolovali své účty a žádných pět tisíc korun tam nepřišlo. Zkuste si v takové náladě podat stoprocentní výkon. Je to ostuda, jak česká vláda na české hokejisty kašle. Za Babiše bylo líp,“ postěžoval si Kari Jalonen, načež se s chutí zakousl do Vodňanského kuřete a zapil to Agro-colou, novinkou na poli osvěžujících nápojů od Agrofertu.

Vzhledem k tomu, že poslanec Andrej Babiš nevede žádnou prezidentskou kampaň, nenastínil tak možné řešení do budoucna, jak porazit Švédy. Pokud se ale nakonec rozhodne přeci jen kandidovat na prezidenta, jistě nastíní nejen svou vizi, ale rovnou a bez příkras slíbí, že v případě, že bude prezident, Češi vyhrají v hokeji zlato.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Porážka na MS v hokeji od Švédů je ale skutečností.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>