Samsung | Monitory

Recenze Samsung Smart Monitor M8: neuvěřitelně chytrý, ale spíš stylový monitor

  • S jedním zařízením nepotřebujete samostatně monitor a televizor
  • Cílí hlavně na majítele notebooků
  • Doplňkovou kameru můžete odpojit

Plusy

  • Chytrá výbava
  • Doplňková kamera
  • Stylový design

Minusy

  • Konektory
  • Nelze pracovat v sRGB
  • Horší režim Filmmaker
7,5
Hodnocení

Když jsem testoval předchozí verzi chytrého monitoru Samsung s označením M7, líbila se mi chytrá výbava, ale přece jen na něm bylo vidět, že původně šlo o televizor, takže neoplýval tolik elegancí.

Na pohled lákavá stylovka

V případě nové generace M8 zdá se Samsung úplně otočil a z chytrého monitoru vyrobil lákavou stylovku, kde si můžete vybrat i z několika barevných variant. Celý monitor je elegantně tenký, dokonce s ním dostanete i odpojitelnou kameru a stále mu nechybí chytré funkce systému Tizen, takže si na něm můžete pustit třeba HBO Max, i když nemáte připojený žádný další zdroj.

Samsung S32BM801

úhlopříčka: 31,5" ● rozlišení: 3840 × 2160, 60 Hz ● typ panelu: VA, matný, jas 419 nitů, konstrast 3918:1, 10bitové barvy (8 bitů+FRC) ● podpora HDR: HDR10, HDR10+ ● konektory: microHDMI 2.0, USB-C (Displayport + 65W napájení), USB-C (jen data) napájení. ● Sítě: 802.11 ac, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2 ● Chytré funkce: aplikace pro Tizen, Samsung DeX, DLNA, Apple AirPlay, vzdálené připojení k počítači ● kamera: FullHD, odpojitelná, magnetický konektor/USB-C ● rozměry se stojanem: 713,4 × 575,2× 203,8 mm, výškové nastavení 120 mm

Samsung S32BM801 Samsung S32BM801
nabízí 4 obchody za ceny od 14 389 Kč
Srovnat ceny na Živě

Přesto, čím víc jsem monitor testoval, měřil a používal, jsem se nemohl ubránit pocitu, že Samsung tady šel více cestou stylového doplňku moderní domácnosti než důrazem na obraz a výbavu.

IMG_0644.JPGIMG_0646.JPGIMG_0645.JPG
Design je skvělý a i vypnutý monitor se stane ozdobou každé místnosti. Dálkové ovládání je o něco tenčí jak u televizorů a součástí balení je i FullHD kamera

Na první pohled vypadá Samsung Smart monitor M8 vážně skvěle. Tenké rámečky, 1,2cm tenké tělo, oživující, ale nijak agresivní barevné akcenty a přibalená kamera, která chytře drží pomocí magnetů.

IMG_0651.JPGIMG_0649.JPGIMG_0650.JPG
Barevný je jen stojan a proužek pod displejem.
Rozsah nastavení odpovídá příjemnému monitoru

V balení najdete bílé dálkové ovládání, funkčně stejné jako u chytrého televizoru Samsungu a když postavíte monitor na stůl, stane se krásným doplňkem místnosti.

image.png
Různé barevné varianty monitoru Smart monitor M8. My jsme testovali růžovou Sunset Pink, dále se barvy jmenují Daylight Blue, Warm White a Spring Green

Styl nad funkčností

Poprvé znejistíte při připojování počítače. Monitor totiž vůbec nemá konektor HDMI nebo Displayport. Jediné konektory na zadní straně jsou microHDMI, USB-C pro obraz a napájení notebooku a USB-C pro přístup ke kameře, když připojíte počítač přes HDMI. Naštěstí v balení najdete 1,5m kabel mezi microHDMI a HDMI, takže počítač dokážete připojit. Spíše ale monitor cílí na majitele notebooků, kteří vše včetně napájení připojí jediným kabelem USB-C (metrový máte v balení).

V pokračování pro předplatitele také najdete

Zmeřili jsme parametry displeje. Proč se hodí spíše pro kancelářskou práci a na filmy.

Lavina chytrých funkcí.

Cena je vyšší, takže za co tady vlastně připlácíme?

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Venuši a málem i Zemi mohly zabít masivní sopečné erupce, tvrdí astronomové

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,