Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Vyplatí se nyní investice do nemovitostí?

Lenka Kinclová
Lenka Kinclová
18. 5. 2022

Ceny bytů stále rostou a trh vyhlíží splasknutí realitní bubliny. Zatím bezúspěšně. Existují ještě možnosti, jak investovat do nemovitostí? Dobrou zprávou je, že ano.

Vyplatí se nyní investice do nemovitostí?
Zdroj: Shutterstock

Odzvonilo investičním nemovitostem?

Investice do nemovitostí stále zaujímají přední pozice v hledáčku individuálních investorů. Jejich výnosnost a bezpečnost z investičního pohledu stále spolehlivě přinášejí své ovoce.

Situace na realitním trhu spíše hází investorům klacky pod nohy. Po několikaletých hypotečních hodech přicházejí na řadu hubená léta. Nárůst hypotečních sazeb a zpřísnění jejich podmínek přivádí investory k hledání jiných možností investování.

Řešením je investiční crowdfunding

Jednou z těchto alternativních možností je investiční crowdfunding. Přávě k němu směřují kroky mnoha investorů. Přináší totiž celou řadu výhod. Mezi ty patří vysoké zhodnocení, rychlá návratnost investice a hlavně jejich výborné zajištění. Právě crowdfunding nabízí možnost nepřímé investice do nemovitostí, a to prostřednictvím developerských projektů. Přední pozici na investičním crowdfundingovém poli zaujímá Fingood.cz

Investice do developerských projektů

Prostřednicvím Fingood.cz lze každý měsíc investovat do několika developerských projektů. Jedná se o investice do menšího a středního developmentu, které jsou vždy zajištěny zástavou nemovitého majetku.

Fingood.cz si na této pozici buduje velmi silnou pozici a má za sebou mnoho úspěšně zafinancovaných projektů. Jenom v letošním roce odfinancoval developerské projekty za více než 137 milionů korun, a to při průměrném zhodnocení 9 %. Investice do developmentu se mezi investory těší nebývalému zájmu.

Developerské projekty jsou mezi našimi investory velmi oblíbené. Často se nám stane, že jsou projekty v řádech milionů odfinancovány během hodiny. Nedávno jsme financovali projekt výstavby rodinných domů, kdy investoři do 30 minut zafinancovali 10 milionů korun,” popisuje situaci Vít Endler, CEO společnosti.

Kontinuální investice

Zajímavou možnost investování nabízí tzv. Kontinuální investice, kdy developerská společnost nepotřebuje celou částku ihned, ale rozdělí ji do několika etap.

Investoři mají pak na Fingoodu možnost projekt podpořit v několika samostatných tranších. Je zcela na nich zda investici využijí opakovaně nebo jednorázově. Hlavní výhodou tohoto typu investice je neustálé zhodnocování nemovitosti, která slouží zároveň jako zástava celého projektu. Díky tomuto procesu dochází k neustálému nárůstu ceny zajištění.

Investice do developmentu tak velmi úspěšně nahrazují současný poněkud uvadající trh investičních nemovitostí. Pro investory se jedná o pozitivní zprávu.

Miliardy v pohybu - investiční speciál Finmag.czNextPage Media

Kam dál? Investice na Finmagu:

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Finmag BrandVoice: Partnerem článku je

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
1
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Lenka Kinclová

Lenka Kinclová

Vystudovala Provozně ekonomickou fakultu se zaměřením na marketing. Miluje solo cestování, ze kterého píše cestopisy. Jako aktivní investorka se zajímá o novinky ze světa investic a fintechu. Nyní má na... Více

Související témata

BrandVoicecrowdfundingfingoodinvesticeKdo hýbe miliardamiMiliardy v pohybunemovitosti
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo