Ocenění Zlatý Amper získalo na veletrhu v Brně pět exponátů

foto Ilustrační foto - Mezinárodní veletrh elektrotechniky, elektroniky, automatizace, komunikace, osvětlení a zabezpečení Amper v Brně (na snímku z 19. března 2019).

Brno - Pět exponátů získalo dnes na veletrhu Amper na brněnském výstavišti ocenění Zlatý Amper. Vystavovatelé přihlásili do soutěže 22 exponátů, všechny přímo na stáncích posoudila odborná komise. Cenu získala tiskárna etiket, systém strojového vidění i zařízení pro kompenzaci zemních poruch. Výsledky soutěže vyhlásili pořadatelé na slavnostním setkání.

Ocenění získala například jednoduchá a intuitivní tiskárna etiket M211, kterou do soutěže přihlásila firma Brady. "Je určena pro práci v terénu po celý den a zároveň je odolná vůči pádům, otřesům a nárazům. Etikety se navrhují, nahlížejí a tisknou snadno na chytrém telefonu, které se připojuje k tiskárně bezdrátově," uvedli hlavní klady tiskárny pořadatelé soutěže.

Dalším oceněným exponátem je systém In-Sight 2800 vision system, který kombinuje v jednom zařízení metodu deep learning neboli hlubokého učení s tradičními nástroji strojového vidění, založenými na pravidlech pro širokou škálu inspekčních úloh. Vyniká jednoduchou obsluhou a uvedením do provozu. Do soutěže jej přihlásila společnost Cognex Corporation.

Společnost Beckhoff Automation získala Zlatý Amper za transportní systém Xplanar sloužící k přemisťování předmětů ve stroji nebo mezi jednotlivými stroji pomocí magnetické levitace.

Ocenění získaly také dva exponáty představené vysokými školami. Západočeská univerzita v Plzni za zařízení pro kompenzaci zemních poruch, které představuje novou technologii pro snížení úrovně poruchového proudu v místě poruchy místo tradiční zhášecí tlumivky. Hlavní přínos spočívá ve snížení nebezpečných krokových a dotykových napětí, což významně zvyšuje bezpečnost sítě při poruchách.

Vysoké učení technické v Brně pak získalo cenu Zlatý Amper za pájecí stanici s přímo vyhřívanou šablonou pro proces reballing. "Inovací je využití osazovacích šablon pro pájkové kuličky také jako topného elementu pro zajištění procesu přetavení bez nutnosti manipulace pouzdra. Hlavními výhodami jsou menší tepelná zátěž pro pájené elektronické pouzdro a možnost vytvoření spolehlivějšího pájeného spoje, jako je tomu u mnohem dražší metody pájení laserem," uvedli pořadatelé.

Veletrh Amper potrvá na brněnském výstavišti až do pátku. Ve třech pavilonech se představuje 570 vystavovatelů z 27 zemí.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.04.2024 ČTK

Reklama

8°C

Dnes je pátek 19. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 6°C

Celá předpověď