Hlavní obsah

Lákadla cenově dostupných mobilů

Výrobci zpravidla dávají na odiv své vlajkové modely. Je to logické, obsahují ty nejvýkonnější součástky, nejlepší fotoaparáty a zpravidla i pokrokové technologie. V záplavě všech superlativů by se mohlo zdát, že levnější přístroje si koupí jen někdo, kdo má do peněženky hluboko. Není to ale tak úplně pravda.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy A33

Článek

I u levnějších mobilů se totiž potkáváme s přednostmi, které dříve byly výsadou jen vlajkových lodí. To platí například i o Samsungu Galaxy A33. Ten se v obchodech nabízí za 8990 korun, přitom se ale chlubí vodotěsnou konstrukcí.

Kromě 5G konektivity tento přístroj láká také na solidní výkon. Pod 6,4palcovým displejem se ukrývá osmijádrový procesor Exynos 1280, který má k dispozici 6 GB operační paměti a 128GB úložiště. Nad konkurencí vyniká novinka i ve výdrži díky 5000mAh baterii.

Levným mobilům nechybí herní displeje či vodotěsná konstrukce

Upřít se přístroji nedá také elegantní vzhled, což je zásluha především tenkého rámečku okolo displeje. V designovém pojetí Ambient Edge navíc prakticky nepoznáte přechod mezi tělem telefonu a fotoaparáty – ty jsou na zadní straně hned čtyři, hlavní nabízí rozlišení 48 MPx.

Uspět s novým smartphonem, který láká na atraktivnější cenovku, se snaží také Honor. Model Magic4 Lite se chlubí například rychlým 66W nabíjením, kdy se zcela vybitá baterie nabije na 50 % za pouhých 15 minut.

Foto: archív tvůrců

Honor Magic4 Lite 5G

Předností novinky od Honoru je také 6,81palcový FullView displej. V této cenové kategorii totiž nebývá příliš obvyklé, aby se dotykový panel chlubil rychlou 120Hz obnovovací frekvencí, což přijde vhod při hraní her i sledování videí. Obrazovka mimochodem nabízí rozlišení Full HD (2388 x 1080 pixelů).

Rámečky okolo obrazovky jsou mimochodem užší než u většiny konkurenčních smartphonů této cenové kategorie, měří pouze 1,05 mm. Obrazovka tak zabírá 94 % čelní strany telefonu, i to se podepsalo na líbivém designu, který je mimochodem striktně symetrický.

Cenovka modelu Honor Magic4 Lite činí 6990 korun.

Herní displej i rychlé nabíjení. Honor se vrací s cenově dostupným mobilem

Mobil

Jde to ještě levněji

Na pultech tuzemských obchodů se nedávno zabydlely také dva zajímavé smartphony značky Nokia. Model G11 vyjde případné zájemce na 3799 korun, Nokia G21 pak na 4449 korun. Nenechte se zmást velmi nízkou cenovkou, i tyto přístroje mají řadu lákadel.

Oba telefony například nabízejí 6,5palcovou obrazovku s rychlou obnovovací frekvencí 90 Hz, což je v dané cenové kategorii nevídané. Daní za nižší cenovku je rozlišení pouze 1600 x 720 pixelů.

Foto: archív výrobce

Nokia G21

Uživatelé se také musí smířit s nižší kapacitou operační paměti, levnější novinka má 3 GB, dražší pak 4 GB. Na obou přístrojích je však chod operačního systému velmi plynulý. Je to dáno tím, že přístroje značky Nokia využívají čistý Android bez zbytečných grafických nadstaveb, které by zařízení zbytečně zpomalovaly.

Zajímavou volbou z cenově dostupnějších přístrojů může být i Realme GT Master Edition. Za 7990 korun totiž nabízí rychlý osmijádrový procesor Snapdragon 778G, 6 GB operační paměti a 120Hz displej s úhlopříčkou 6,4 palce. Potěší tedy určitě i hráče.

Foto: archív výrobce

Realme GT Master Edition

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám