Pouť médií v rukou křesťanů 2022

Pouť médií v rukou křesťanů 2022

Pořad v souvislostech


Šumavská trilogie
Budeme vysílat

Zpronevěřené nebe
Zpronevěřené nebe
Zpronevěřené nebe
Vysílali jsme


Zpronevěřené nebe

Zpronevěřené nebe

Zpronevěřené nebe
Audioarchiv
17. května 2022 Aktuality z Proglasu Autor: Sabina Hauserová

Letos se pouť uskuteční v sobotu 28. května v kostele Neposkvrněného Početí Panny Marie na Křenové ulici v Brně nedaleko sídla Proglasu. Po skončení mše tak budete mít příležitost prohlédnout si naše prostory.

 

Milí příznivci Proglasu,

srdečně vás zveme na Pouť médií v rukou křesťanů k 56. Světovému dni modliteb za sdělovací prostředky.

V sobotu 28. května začneme v 11.00 mší svatou v kostele Neposkvrněného Početí Panny Marie v Brně, Křenová ul. 21A. Účast přislíbili zástupci TV Noe, časopisu Immaculata, Katolického týdeníku a uskupení fotografů Člověk a víra.

Se vzácným hostem, bývalým generálním ředitelem slovenského Rádia Lumen P. Jurajem Spuchľákem, budou celebrovat nový šéfredaktor Proglasu P. Jan Hanák a jednatel Proglasu P. Martin Holík. 

Pro Poselství k tomuto dni vybral papež František motto "Naslouchat uchem srdce!". Napsal: "Pouze ti, kdo přijímají Slovo ,dobrým a upřímným' srdcem a věrně ho zachovávají, přinášejí ovoce života a spásy (srov. Lk 8,15). Pouze když budeme věnovat pozornost tomu, komu nasloucháme, čemu nasloucháme a jak nasloucháme, můžeme růst v umění komunikace, jehož středem není teorie nebo technika, ale ,dovednost srdce vytvářet blízkost' (apoštolská exhortace Evangelii gaudium, 171)." 

Před bohoslužbou je možné zaparkovat v areálu Amulle u sídla Proglasu, odkud se můžete vydat pešky do kostela přibližně kilometr, 15 min. pěšky. Využít můžete také MHD, ke kostelu jedou tramvaje č. 8, č. 9 a 10 – vystupte na zastávce Vlhká.

Po skončení poutní mše si můžete prohlédnout naše prostory na Olomoucké 7. K dispozici bude také stánek nakladatelství Cesta, kde si budete moci zakoupit mimo jiné kalendář křesťanských médií na rok 2023.

Těšíme se na vás!

Pozvánka Pouť 2022

Darujme.cz

 

Regiony

Regiony

Partneři

Slyš.to
Tv Noe
Katolický týdeník
Partner
Charita ČR
Signály.cz
Česká tisková kancelář
Likvidace lepry
T-Mobile
Rádio Lumen
Víra.cz
PFM Group