Hlavní obsah

Po porodu si nechala zmenšit a vytvarovat prsa. Život se jí změnil k lepšímu

Kateřina měla již od puberty velká ňadra, na která byla náležitě hrdá. Vše se ale změnilo po dvou těhotenstvích a téměř třech letech kojení, kdy se vzhled ňader výrazně zhoršil. Dvaatřicetiletá Kateřina se tak rozhodla přestat stavět zájmy všech ostatních před svoje a objednala se na konzultaci na kliniku estetické medicíny.

Foto: Medicom Clinic

Paní Kateřině se po plastice prsou vrátilo sebevědomí.

Článek

Prsa patří mezi ženské přednosti, jež symbolizují mateřství, ale také sexuální přitažlivost. Proto se mnoho žen kvůli vzhledu svých ňader trápí.

Ňadra tvoří kromě mléčné žlázy tukové a svalové tkáně, které ukrývá velmi jemná a tenká pokožka. Ta společně s vazy velmi snadno reaguje na hormonální změny, změny hmotnosti, špatné držení těla, chemické látky obsažené ve vodě, ale i věk. Proto se v průběhu života tvar a velikost prsou mění.

K nejmarkantnějším změnám obvykle dochází během těhotenství a kojení. Zatímco během těhotenství se prsa obvykle velmi zvětší, po porodu a pak po delším kojení se zase výrazně zmenší, dochází k jejich poklesu a může dojít i k vytahání kůže.

Přesně tyto nedokonalosti začaly trápit po dvou porodech a delším kojení i paní Kateřinu, která se za vzhled svých ňader velmi styděla a velmi tak utrpělo i její sebevědomí.

Po dětech si splnila sen cítit se opět ženou. Nejtěžší na plastice prsou bylo sebrat odvahu

Styl

Jednoho dne tak řekla dost a objednala se na konzultaci na kliniku estetické medicíny Medicom Clinic. Samozřejmě měla zprvu ze všeho velké obavy, ale již při prvním setkání s plastickým chirurgem Michalem Pulsem si byla jistá, že udělala správný krok.

Lékař ji vše v klidu vysvětlil a velmi srozumitelně ji připravil na všechno, co se bude dít. Kateřina byla spokojená, že i on vyhodnotil, že zákrok skutečně potřebuje. Společně se domluvili na odstranění povislé kůže a následné modelaci poprsí.

Foto: archív paní Kateřiny

Samotné operaci předcházela konzultace s plastickým chirurgem Michalem Pulsem

 Změna, které nikdy nebude litovat

„Když jsem poprvé viděla výsledek operace, byla jsem v obrovském šoku. Má prsa byla najednou o polovinu menší, držela na místě a byla krásně pevná. Tak skvělý pocit jsem nikdy nezažila! Byla to neuvěřitelná změna,“ vypráví s nadšením Kateřina.

Bezprostředně po zákroku se cítila, jako kdyby se probudila s kocovinou. Brzy ale přišla k sobě a užívala si péči a pohodlí, které klinika klientům nabízí.

Kateřinin život se po zákroku změnil k lepšímu. Má mnohem větší sebevědomí. Ihned po návratu domů vytřídila šatník, protože teď ji baví nakupovat oblečení i prádlo. Dokonce začala pravidelně běhat, protože jí při tom už velká prsa nepřekážejí. I lidé v jejím okolí si všímají, že se s ní něco stalo. Často jí říkají, že po zákroku omládla a zhubla.

„Když už teď vím, jaké zázraky plastická operace umí, určitě bych se nebránila ani liposukci břicha a boků. A všem ženám, které si říkají, že ony si takový luxus dopřát nemohou, chci vzkázat jediné: Každá z nás si zaslouží být spokojená se svým tělem a líbit se sama sobě.“

Foto: archív paní Kateřiny

S výsledkem je Kateřina velmi spokojená

Jak řešit nadměrnou velikost poprsí

Ženy po těhotenství, ale i při dalších hormonálních změnách často trápí velké a povislé poprsí. Odborníci jim následně doporučují modelaci prsou s redukcí objemu – takzvanou redukční mamaplastiku.

„Jejím cílem je výrazné zmenšení velikosti a váhy prsů. Zpevnění tvaru se provádí řezem kolem dvorce, vertikálně pod dvorcem a horizontálně v podprsní rýze. Hojí se zpravidla jemnou jizvou, při dobré péči během několika měsíců jen málo patrnou,“ vysvětluje Michal Puls.

Nejčastější mýty o pokleslém poprsí

Styl

Redukce prsou v kombinaci s modelací vyhledávají převážně ženy, kterým nadměrná velikost způsobuje i výrazné zdravotní komplikace, jako jsou problémy s páteří, bolesti zad a dále diskomfort například při sportu.

„Po zákroku dochází k výrazné úlevě jak po zdravotní stránce, tak se mnohdy pozitivně podepíše i na psychice klientky,“ dodává Petros Christodoulou, primář Kliniky plastické chirurgie v pražské Nemocnici na Bulovce.

Reklama

Výběr článků

Načítám