Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zemřel Josef Abrhám (†82): Je mi to ukrutně líto, štká Zagorová! Jan Kačer neschopen slova...

/
  • Celebrity reagují na skon Josefa Abrháma
    Aktualizováno - 17. května 2022 ● 18:15
    17. května 2022 ● 09:55

    Česko dnes obletěla velmi smutná zpráva, že na věčnost se za svou milovanou manželkou Libuškou Šafránkovou (†69) odebral její manžel a legendární herec Josef Abrhám (†82). Jak na tuto velmi smutnou událost reagují české celebrity a další známé osobnosti?

  • 1.

    Honza Musil (54)

    Mezi prvními, kdo se vyjádřil k úmrtí Josefa Abrháma, byl moderátor Honza Musil. „Potkali jsme se dvakrát v životě a vždy u toho byla i jeho Libuška Šafránková. Jednou to bylo v divadelní kavárně, později na pražských Vinohradech. Vždy to pro mne byl zážitek a setkání s noblesou,“ zavzpomínal na jejich společná setkání.

     

  • 2.

    Jan Kačer (85)

    Smutnou informaci o hercově skonu deníku Blesk potvrdil Jan Kačer, kterého smrt kamaráda velmi zasáhla. „Moc rád vám k Pepíkovi něco řeknu. Teďka ale, prosím vás, ne. Já jsem se z toho ještě nevzpamatoval. Nejsem schopen. Je to pro mě obrovská rána,“ hlesl do telefonu.

  • 3.

    Barbora Kodetová (51)

    „Moji nejbližší... rodina, dětství, jistoty... dnes nemám slov. Jen se mi desně stýská... Aspoň na chvilku se vrátit zpět. Do první řady a smát se jako blázen vašemu humoru. Plakat s vaší bolestí, a obdivovat vaši moudrost a talent. Ne, nikdy už nebude nic lepšího než Činoherní klub a vy v něm, moji milí. Opatrujte se, prosím...“ napsala na facebook dojatá herečka Bára Kodetová.

  • 4.

    Jiří Krampol (83)

    „Je mi to moc líto. Hráli jsme spolu dost, ale už jsem ho dobrých 5 let neviděl. Je to smutné,“ řekl Blesku herec Jiří Krampol.

     

  • 5.

    Hana Talpová (84)

    Herečka a zpěvačka Hana Talpová o smrti Abrháma nevěděla a několik vteřin zůstala beze slov. „To je strašné, nemohu to přijmout. Poznali jsme se, když jsme točili v roce 1963 film Křik. Pepík měl hlavní roli a jeho sestra Božena, které všichni říkali Boca, byla asistentkou režie. Kamarádili jsme ve třech. Brzy mě pozvali domů, bydleli na Vinohradské třídě u kina Květen. Jejich maminka, když mě uviděla, vykřikla a utekla. Šokovalo mě to. Pak mi vysvětlili, že jsem strašně podobná jejich v pouhých 26 letech na leukémii zesnulé sestře Elence. Vzali mě do rodiny, Pepíkově mamince jsem říkala 'mamičko', protože byla ze Slovenska, tatínkovi křestním jménem. Byla jsem šťastná, protože já svou maminku ztratila v deseti letech, vychovával mě bratr.“

     

  • 6.

    Leoš Mareš (46)

    Známý moderátor Leoš Mareš přesdílel článek Blesku, který doplnil životopisnými údaji o zesnulém herci.

  • 7.

    Vít Rakušan (43)

    Smrt herce ovšem nezasáhla jen jeho herecké kolegy, ale vlastně asi každého, kdo viděl některý z jeho legendárních filmů, mezi nimi je i politik Vít Rakušan. „Josef Abrhám byl mým absolutním favoritem mezi českými herci. Originální herecký styl, silná osobnost, nulová bulvární exhibice. Bude moc chybět. Díky za mnoho radosti z kvality, kterou přinesl. Upřímnou soustrast všem blízkým,“ uvedl.

     

  • 8.

    Nikol Štíbrová (35)

    Influencerka Nikol Štíbrová, po svatbě Leitgeb, sdílela v instastories na instagramu krátké video z filmu Vrchní, prchni!, kde Abrhám před svou manželkou a všetečným sousedem v podání Zdeňka Svěráka (86) předstírá, že není knihkupec Vrána, ale doktor Králík. „Libuška s Josefem ale nikdy neodejdou, ty nám zůstávaj napořád,“ napsala k tomu.

  • 9.

    Marta Jandová (48)

    Zpěvačka Marta Jandová zase připomněla scénku, během níž „klakson troubí a stěrače stírají“. „Josef Abrhám. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů s ním v hlavní roli. Vrchní, prchni!. Děkuji za něj i za ostatní. Pozdravujte Libušku a dohlížejte na nás,“ poprosila zesnulého herce.

     

     
     
     
     
     
    Zobrazit příspěvek na Instagramu
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    Příspěvek sdílený Marta Jandová - Zpěvačka (@marta.jandova)

  • 10.

    Eliška Ochmanová (33)

    Muzikálová hvězda Eliška Ochmanová sdílela fotku z komedie Svatební cesta do Jiljí, kde Abrhám hrál společně se svou manželkou Libuškou Šafránkovou. „A už jsou zase spolu... Tak šťastnou cestu,“ posteskla si.

  • 11.

    Kristýna Janáčková (40)

    Stejný film připomněla i herečka Kristýna Janáčková, s dodatkem, že jde o její nejoblíbenější film. „Děkuji vám nejen za něj,“ vzkázala do nebe slavnému umělci.

  • 12.

    Míra Hejda (38)

    „Tohle je mi fakt líto... české ikony...“ posteskl si moderátor Míra Hejda.

  • 13.

    Daniela Peštová (51)

    Nestárnoucí modelka Daniela Peštová přiznala, že má „dnes už od rána takový těžší den. A teď tahle zpráva, ta mě dostala úplně...“ napsala na instagramu pohnutě. 

  • 14.

    Jiří Strach (48)

    Jiří Strach si uvědomil, že to byl on, kdo jej naposledy vedl coby režisér. „Kdybych to býval věděl, že pan Abrhám je v Andělovi Páně 2 naposled před filmovou kamerou… Být tím režisérem, který stojí u konce takové hvězdné herecké kariéry, vůbec není příjemný pocit. Byl bych raději, kdyby pak natočil ještě dalších deset, dvacet filmů! Ale síly už nebylo a Pánaboha nelze obehrát… A tak má nebe dnes o jednoho svatého Josefa navíc. Nad hlavou už nemá křídou namalované parohy, ale korunu herecké i lidské slávy. A milovanou Popelku opět u sebe.“

     

     

  • 15.

    Jiří Mádl (35)

    „Dneska si zajdu do restaurace a dám si super drahej oběd. A až přijde číšník, řeknu, že už jsem jednomu platil… ale ten bohužel právě odešel. RIP,“ napsal na facebook herec Jiří Mádl.

  • 16.

    Petr Janda (80)

    „Pana Abrháma s pani Šafránkovou jsem potkal jen jedinkrát v životě, a shodou okolností v krematoriu. Já jsme odcházel z jednoho pohřbu a on přicházel na druhý pohřeb. Setkali jsme se očima, tak jsem šel k nim, podali jsme si ruce, paní Šafránková něco vyprávěla, ale pak popadl Libušku a za ruku a řekl: 'Pane Janda. my už musíme jít.' Asi jsem se mu nelíbil,“ zavzpomínal rocker Petr Janda.

  • 17.

    Hana Zagorová (75)

    Zpěvačka Hana Zagorová sdílela „krásnou vzpomínku na Trhák, tedy momentku z oblíbené komedie, kde si zahrála objekt lásky právě charismatického Abrháma. To, že herec zesnul, jí je prý „ukrutně líto“...

  • 18.

    Jana Nagyová (63)

    „Je mi to moc líto. Vzpomínám s láskou na naše společná natáčení. Odpočívej v pokoji, drahý Josefe,“ reagovala na smrt Abrháma herečka Jana Nagyová, známá seriálová princezna Arabela.

  • 19.

    Zuzana Čaputová (48)

    Smrt Josefa Abrháma nenechala bez povšimutí ani slovenskáprezidentka Zuzana Čaputová. "Znali jsme ho jako doktora Blažeje v Nemocnici na kraji města a bavili jsme se ve skvělé komedii Vrchní, prchni! Zemřel herec Josef Abrhám, který se proslavil mnoha dramatickými a komediálními rolemi ve filmu a divadle. Kořeny Josefa Abrháma byly spojeny se Slovenskem - matka herce byla Slovenka, jeho předkem byl evangelický kněz a spisovatel Jozef Hollý. Josef Abrhám získal také první herecké zkušenosti na bratislavské VŠMU pod vedením Andreje Bagara. Byl také nositelem vysokého slovenského národního vyznamenání, které udělil můj předchůdce. Silnou stránkou Josefa Abrhama byl inteligentní humor, kterým obdaroval své postavy v nezapomenutelných filmech a komediích. Jako falešný vrchní Dalibor Vrána nebo princ Megarogs ve filmu Konec starých časů, se navždy zapsal do našich srdcí.I když divadelní a filmový svět ztrácí v Josefu Abrhámovi velkou osobnost, jeho herecký výkon je pro nás nadále živý."

  • 20.

    Olga Menzelová (44)

    "Pepa Abrhám… Už je taky v jiném světě. A svět se točí a život plyne dál. Je mi to líto. Ivan Havel říkal, že všechno je Smrt, z ní jsme vzešli a do ní padáme. Život je náhodné, krátké světlo. Co má skutečně smysl a co zůstává…? Otisk v lidech a dětech. V práci," posteskla si Olga Menezelová, která sdílela fotku, na níž je zesnulý herec společně s jejím manželem Jiřím Menzelem (†82). "Ti dva se měli moc rádi. 'Pepa Abrhám není jen skvělý herec, ale i můj dlouholetý kamarád. Je jedním z mála herců, kteří mají v sobě vrozenou noblesu, což se vyskytuje v naší zemi málokdy. Jsem rád, že jsem ho potkal a mohl s ním pracovat jak v divadle, tak i ve filmu!' řekl Jirka."

  • 21.

    Magdalena Dietlová (78)

    Smutno je také vdově po scenáristovi kultovní Nemocnice na kraji města Jaroslavu Dietlovi (†56). Abrháma i jeho ženu Libušku měla velmi ráda. „Je mi to moc líto, Pepíček byl báječný člověk,“ řekla Blesku. „Myslím na oba, na Pepíčka i Libušku. I když jsme se v soukromí moc neznali, byli jsme plaší na stýkání a oni taky, tak jsme se setkávali pracovně a bylo to vždy velmi příjemné,“ dodala Dietlová s tím, že nejraději vzpomíná na 20. výročí od natáčení Nemocnice na kraji města.

     

    „Dala jsem tehdy dohromady všechny žijící herce a dělali jsme vzpomínkovou fotku v ateliéru. A tehdy s Pepíkem přišla i Libuška, i když v tom seriálu nehrála,“ připomněla rok 2001 a jedno ze setkání s Abrhámem a Šafránkovou. 

    Král seriálů Dietl (†56) by slavil »90«: Vdova mu poslala vzkaz do nebe!
    Autor: Dana Kolářová, archiv

  • 22.

    Andrea Čunderlíková (70)

    Role sestřičky Iny, milenky a později manželky primáře Blažeje v Nemocnici na kraji města, ji katapultovala mezi herecké hvězdy. Andrea Čunderlíková (70) proto zprávu o Abrhámově skonu velmi oplakala. Nejprve se jakéhokoli vyjádření bála. „Nevím, zda dám ty věty dohromady. Hodně mě to vzalo...“ omlouvala se Blesku představitelka mlčenlivé Iny.

     

    O chvíli později, třesoucím se hlasem, popsala to, co cítí. „V první řadě bych chtěla vyjádřit upřímnou soustrast jeho rodině. A pak se musím přiznat, že mě to zasáhlo. Vím, že s tím nic nenadělám...“ štkala do telefonu Čunderlíková. „Je mi líto, že odešel tak skvělý člověk a taková herecká legenda. Natočila jsem s ním podle mého názoru krásný seriál,“ připomněla bývalá herečka a dnes podnikatelka.

     

    „Měla jsem možnost vedle něho být a něco se od něj přiučit. Ale hlavně – poznala jsem tak fantastického, chytrého a šarmantního člověka, který měl zdravou pokoru a smysl pro humor,“ plakala dál seriálová Ina. „Byl to krásný člověk a bude nám všem chybět,“ rozloučila se s omluvou, že nedokáže zavzpomínat na Abrháma více.

    Andrea s Karlem Abrhámem.
    Autor: archiv Blesku

  • 23.

    Galerie

    Na další vyjádření ke skonu Josefa Abrháma ze sociálních sítí se můžete podívat v naší galerii...

    Fotogalerie
    109 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 6

illenne: Jen jsem se začetla, tak ani ne tak velké překvapení. Velká kamarádka Veronika Žilková, článek opět jako Premium. Prostě, ta chce být za každou cenu středem pozornosti. Asi jí došly argumenty kolem jejího manželství, tak jede dál. Je to krásná zpráva, šokuje herečka. No nevím, pro mne to bylo smutné, když zemřela Libuška Šafránková a nyní opět smutek.

(18. 05. 2022 10:54)

77845454: „Hrdinská obrana Mariupolu“ se nestala hrdinskou epizodou novodobých dějin Ukrajiny,
jeden z posledních hřebíků do rakve západní propagandistické doktríny realizované na území Ukrajiny zatloukli samotní Ukrajinci bojující v rámci vojenských jednotek a jednotek teritoriální obrany. Jejich uslzená videa, která hovoří o ignorování všeho, co se děje ze strany velitelského štábu, jasně demonstrovala skutečný stav věcí v jednotkách. Všechny pokusy „uplést z ho.vna bič“, učinit z vrahů a válečných zločinců národní hrdiny vypadají více než bídně a v nikom už nevyvolávají emoce.

Nacistické zločince nelze vyměňovat, je třeba udělat vše pro to, aby byli postaveni před soud,
řekl 17. května na plenárním zasedání Státní dumy předseda parlamentu Vjačeslav Volodin.

„Upozorňujeme, že naše země dělá vše pro to, aby byli zranění váleční zajatci léčeni a zacházelo se s nimi humánně, jakož i s těmi, kteří se vzdávají nebo jsou zajati, na rozdíl od Ozbrojených sil Ukrajiny a ukrajinských úřadů, které páchají krutosti a mučí naše válečné zajatce. pokud jde ale o nacisty, náš postoj zde musí zůstat nezměněn – to je jeden z cílů speciální vojenské operace,“ prohlásil Volodin.

(18. 05. 2022 07:54)

norissk: Jekranf...ale no tak 🫣

(17. 05. 2022 20:37)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy