Legenda české atletiky Zuzana Hejnová končí, čeká totiž miminko!

Zuzana Hejnová s partnerem.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. května 2022 10:21

V 35 letech končí vrcholnou atletickou kariéru překážkářka Zuzana Hejnová. Dvojnásobná mistryně světa je totiž těhotná. S českými fanoušky se rozloučí už za čtrnáct dní.

Hejnová se dnes s médii podělila o radostnou zprávu, s partnerem Markem čeká miminko. "Už by to šlo těžko skrývat, tak jdeme s pravdou ven. Teď se těším na novou roli. Všechno probíhá dobře, jen mi roste břicho a už se nevejdu do džín," uvedla dle webu sport.cz.

Její rozlučka s fanoušky je naplánovaná v rámci Zlaté tretry v Ostravě, která se uskuteční v úterý 31. května. "Chtěla jsem se loučit na stadionu před českými diváky," dodala.

Libereckou rodačku navíc v poslední době trápily zdravotní potíže, kvůli nimž naposledy závodila právě na nejlepším českém atletickém mítinku v září 2020.

Hejnová je dvojnásobnou mistryní světa na trati 400 metrů překážek z Moskvy 2013 a Pekingu o dva roky později. Paradoxem je, že na evropském šampionátu dosáhla maximálně na třetí místo. Bronzovou medaili má také z letních olympijských her v Londýně. 

Témata: Zuzana Hejnová