Mezi mladičkou Libuškou a charismatickým Josefem, jehož si diváci zamilovali coby zásadového doktora Blažeje z Nemocnice na kraji města, prý okamžitě přeskočila jiskra. Traduje se dokonce, že na něj tehdy cílevědomá Šafránková ukázala prstem a prohlásila, že si ho jednoho dne vezme. Mělo to však jeden vážný háček: Josef, o třináct let starší než ona, byl v té době zadaný.

A šlo o dost vážný vztah, s herečkou a zpěvačkou Naďou Urbánkovou (82) dokonce plánovali, že si založí rodinu. Jenže jak už to bývá, citům se poroučet nedá a zamilované hrdličky se spolu začaly tajně stýkat. Dvojí život vydržel Abrhám vést celé dva roky, než se nic netušící Naďa o hercově nevěře dozvěděla – poněkud potupně – od své kadeřnice.

VIDEO: Popelka Libuše Šafránková (†68): Jaký je její životní příběh?

Video
Video se připravuje ...

Popelka Libuše Šafránková (†68): Jaký je její životní příběh? Videohub

Strašně jsem se do něj zamilovala. Vydrželi jsme spolu osm let. Nikdy jsme se nevzali, byl to však jeden z nejdelších vztahů mého života. A z mé strany určitě nejsilnější! Jen na ten rozchod nerada vzpomínám,“ říká dnes Urbánková s tím, že spolu chodili od roku 1968. 

Zatímco zpěvačce se dále v milostném životě už tolik nedařilo (poté, co se rozešla s Abrhámem, například utekla do amerického Nashvillu, kde se natruc provdala – manželství však nemělo dlouhého trvání), ze Šafránkové a Abrháma se stal jeden z nejstabilnějších párů českého showbyznysu. Vzali se v roce 1976 a měli spolu syna Josefa, díky němuž se stali čtyřnásobnými prarodiči.

Fotogalerie
76 fotografií