Josef Abrhám (†82) zemřel: První reakce na nejsmutnější zprávu dnešního dne!

Josef Abrhám (autor: Martin Pauer)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. května 2022 10:40

Nejen hereckou obcí, ale snad každou tuzemskou domácností otřásla dnešní zpráva o úmrtí oblíbeného herce Josefa Abrháma. Legendě české kinematografie bylo 82 let. Slavné osobnosti už zasílají kondolence.

Mezi prvními reagoval Honza Musil, který na facebooku uvedl, že se potkali dvakrát v životě a vždy u toho byla Libuše Šafránková, hercova milovaná manželka.

"Jednou to bylo v divadelní kavárně, později na pražských Vinohradech. Vždy to pro mne byl zážitek a setkání s noblesou. Ať je v nebi dobře, Josefe," vzkázal moderátor. 

Na smutnou zprávu reagují i politici, rozesmutnila třeba ministra kultury Martina Baxu (ODS), "Vzpomínám na jeho herecké umění, spoustu ikonických rolí, jeho velkou noblesu, šarm a nadhled. Čest jeho památce," napsal na twitteru. 

Josef Abrhám byl mým favoritem mezi českými herci, uvedl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). " Originální herecký styl, silná osobnost, nulová bulvární exhibice. Bude moc chybět. Díky za mnoho radosti z kvality, kterou přinesl," poznamenal. 

"Byl to opravdový herecký mistr a na jeho životní role nejde nikdy zapomenout," konstatovala předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). 

Témata: Josef Abrhám