Hlavní obsah

Mercedes poutá na nové GLC

Mercedes zveřejnil první upoutávku na SUV třídy GLC nové generace. Zcela se ukáže při premiéře 1. června.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz GLC

Článek

Tmavý obrázek ukazuje zadní svítilny, které jsou opět orientovány horizontálně, aby opticky rozšířily vysokou záď, ale zdají se být tenčí než u současné generace.

Novinka se svým designem pravděpodobně přiblíží novějším SUV z portfolia automobilky, tedy GLE a GLS. Vždyť současná generace je na trhu od roku 2015.

Mercedes do Ženevy veze vylepšené GLC. Dohání modernější sourozence

AutoMoto

Dorazí na stejné platformě jako loni uvedená klasická třída C, svou praktičností chce být znovu alternativou ke kombi. Mercedes uvádí, že nové GLC bude mít „variabilní prostor“, což naznačuje posuvná zadní sedadla, funkci běžnou u mnoha SUV a crossoverů, která však dosud v nabídce GLC chyběla.

Mercedes také potvrzuje, že GLC dostane nejnovější verzi infotainmentu MBUX a „plně digitalizovaný“ kokpit, což pravděpodobně znamená, že si vypůjčí 12,3palcový digitální přístrojový štít a vertikálně umístěný 11,9palcový dotykový displej po vzoru aktuálního „céčka”.

Test Mercedesu C 220 d: Opravdová limuzína nemusí mít pět metrů

Testy

Technické detaily zůstávají nepotvrzené, ale Mercedes uvedl, že GLC bude standardně dodáváno s pohonem všech kol 4Matic. Všechny motory budou mít nějaký druh hybridní podpory.

Můžeme očekávat, že pohonné jednotky budou přesně odpovídat těm dostupným ve třídě C, což znamená 2litrové přeplňované čtyřválcové jednotky s mild-hybridní podporou, alternativou budou i plug-in hybridy s možností dobíjení ze sítě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám