Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Uvidíte, „Slafky“ to tam začne dávať. O štafetový kolík sa podelíme

V utorok doobeda na ľade neboli všetci, ale ten, ktorému to vo Fínsku najviac sype, áno. Pavol Regenda si dnes odbil necelú hodinku na tréningovej ploche helsinskej arény, ktorá je pod arénou. Potom ochotne rozprával. O svojich pocitoch, o tom, v čom by sa malo mužstvo zlepšiť, ale aj o najbližšom súperovi.

17.05.2022 12:10
Pavol Regenda Foto: ,
Pavol Regenda na MS vo Fínsku.
debata

Ako sa vám trénovalo?
Trošku som si zakorčuľoval, spotil sa, dostal únavu z nôh. Zahrali sme si bago 4 na 4, zabavili sa, spestrili si program. Všetko v rámci regenerácie, aby sme sa uvoľnili a na chvíľu vypli hlavu. Potrebujeme to.

Juraj Slafkovský vravel, že vám predal streleckú štafetu z olympiády. Aj to tak cítite?
Hrám stále rovnako. Nepripúšťam si, že to je celé na mne. Idem si svoje, každé jedno striedanie odohrám naplno. Som rád, keď môj gól pomôže, pre mňa sú však viac body. Ale uvidíte, že za chvíľu to tam začne padať aj Jurovi. O štafetový kolík sa podelíme.

Gól proti Kanade vám najprv pripísali, následne vzali… Mohli ste mať už tri.
Sám som nevedel, ako to bolo. So Samom Takáčom sme sa bavili a nikto si nebol istý. Nakoniec to zrejme skúmali a pripísali to „Takymu“. Mne je to však jedno, sme predsa jeden tím, navzájom si doprajeme. Škoda len, že to nestačilo na víťazstvo.

Cloniť a brániť, opakuje to Craig Ramsay, pred chvíľou nám to niekoľkokrát zopakoval aj jeho asistent Andrej Podkonický. Prečo to stále nefunguje?
Je to tak. Často tam nikoho nemáme a to je veľká chyba. Títo brankári sú dobrí, keď vidia puk, majú ho. Treba im jednoducho robiť zle. Čakať na odrazené puky a následne dorážať. Akoby sme sa nevedeli pred bránkou zorientovať. Ani šťastie nemáme. Kanada ho mala.

Adam Húska Čítajte viac Máme tím bojovníkov. Tí talentovanejší zatiaľ spia a vetrajú dresy

Čo viac ubíja: keď sa hrá zle a prehrá sa, alebo ak strata príde po kvalitnom výkone?
Jedno aj druhé je také… Včera proti Kanade to bola v tretej tretine z našej strany už len frustrácia, lebo sme dlho boli lepší a nepadlo to tam. Potom sme inkasovali z jedného protiútoku. Dali nám nejaký šťastný gól. Ani neviem, čo je horšie. Asi oboje (úsmev). Pokračujme v tom, čo robíme dobre, hrajme rýchlo, ale buďme aj efektívni.

Ako sa zaspáva po takomto zápase?
Ťažko. Ale to po každom. Je tam veľa adrenalínu, počas duelu berieme rôzne doplnky, koferín, navyše hráme neskoro. A potom ešte takáto prehra vás mrzí. Je mi to ľúto. Aj po zápase som bol taký nijaký.

Zajtra vás čakajú Švajčiari, podľa súpisky o nič ľahší súper ako Kanada…
Presne ako vravíte. Obe mužstvá do Helsínk priviezli kvalitný tím. Ale proti Kanade sme boli väčšiu časť zápasu lepší. Na tejto úrovni môže zdolať každý každého. Ak budeme poctiví, máme aj na Švajčiarov. Do zápasu treba ísť s pokorou a potom sa uvidí.

Ako ste v šatni privítali Martina Fehérváryho?
Fehy je môj ročník. Zažil som ho aj v mládežníckych reprezentáciách. Počas celého roka som ho sledoval v NHL, neskutočný hráč. Podával parádne výkony, klobúk dole. Som rád, že je tu, má málo rokov ale veľa skúseností. Veľmi nám pomôže.

Kto strávil na ľade najviac času Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Adam Liška, 40 minút a 19 sekúnd

Máte zo Slovenska nejakú spätnú väzbu?
Tá je stále. Sem tam zavolajú rodičia, ozvú sa kamaráti. Aj na sociálnych sieťach nás ľudia neustále označujú. Som rád, že nás podporujú. Mám pocit, že aj po Kanade nás chválili. Hádam ich aj my konečne potešíme.

Čiže zatiaľ je to skôr pozitívna podpora…
Teraz áno. Ale treba začať vyhrávať. Darmo sme hrali dobre, keď sme nakoniec prehrali. Ani s Nemcami to nebolo zlé, ale body z toho neboli. Musíme byť efektívni.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2022 v hokeji #Pavol Regenda #Fínsko 2022