Hlavní obsah

Muž sjel v autě po římských Španělských schodech. Dva rozlomil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž ze Saúdské Arábie způsobil škodu Španělským schodům v Římě. Rozhodl se po nich totiž sjet v pronajatém maserati. Díky záběrům z bezpečnostních kamer byl následně dopaden a zadržen na letišti v Miláně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič v Maserati sjel po ikonických Španělských schodech v ŘíměVideo: Reuters

 
Článek

K incidentu došlo v minulém týdnu z úterý na středu, římská dopravní policie záběry z bezpečnostních kamer zveřejnila v pátek. Viníkem je 37letý muž saúdské národnosti, který nyní čelí obvinění z poškození kulturního dědictví.

Co muže k činu vedlo, není známo. V polovině 300letého schodiště však vystoupil z auta, aby zkontroloval škody, a poté pokračoval v cestě.

Podle úřadu, který má na starosti římské památky, byly během incidentu rozlomeny dva schody. Některé úlomky už byly připevněny zpět, počítá se však s dalšími opravami. „Rozsáhle úlomky, škrábance, oděrky a usazeniny lze také připsat na vrub této události,“ okomentoval úřad nalezené škody.

Oblíbené místo k setkávání

Španělské schody jsou jednou z nejvýznamnějších římských památek, vznikly v 18. století. Proslavil je zejména snímek Prázdniny v Římě s herečkou Audrey Hepburnovou v titulní roli.

I díky němu se řadí k nejpopulárnějším atrakcím v italském hlavním městě, kde se často setkávají turisté, ale i místní. Na úpatí schodiště začíná ulice Via Condotti s luxusními obchody.

Vlakem po hradech Trentina s českou stopou

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám