Krejčí mladší: Třetí gól Slovácka mě mrzí úplně nejvíc, strašná škoda a chyba

foto Finále českého fotbalového poháru MOL Cupu: 1. FC Slovácko - Sparta Praha, 18. května 2022 v Uherském Hradišti. Petr Reinberk ze Slovácka, brankář Filip Nguyen ze Slovácka, Marek Havlík ze Slovácka, Ladislav Krejčí ml. ze Sparty, Tomáš Čvančara ze Sparty ,

Uherské Hradiště - Blesková odpověď fotbalistů Slovácka na kontaktní gól Dávida Hancka byla podle sparťana Ladislava Krejčího mladšího rozhodujícím momentem finále domácího poháru. Český reprezentant litoval, že Pražané v závěrečnému soutěžním duelu sezony nevyužili sebevědomí z nedělního vítězného derby v lize na Slavii a týmu z Uherského Hradiště na jeho hřišti podlehli 1:3.

Slovácko poslal do vedení v 11. minutě Václav Jurečka z penalty, poté zvýšil Petr Reinberk. Letenští snížili v 42. minutě po výstavní Hanckově ráně z dálky, jenže přesně o minutu později Reinberk vrátil Slovácku dvoubrankový náskok.

"To mě mrzí ze všeho úplně nejvíc. Jestli nemáme tu sílu, nezkušenost, nebo jsme nastavení v hlavách, že nedokážeme udržet kontaktní gól těsně před poločasem a hned potom dostaneme z první šance gól... To je strašná škoda a strašná chyba. Třetí gól byl rozhodující," řekl na tiskové konferenci Krejčí, který nastoupil s kapitánskou páskou.

Už první minuty podle něj určily, jak bude utkání vypadat. "Dlouhé balony v úvodu zápasu za naši obranu a důraz v odražených balonech nastavily ráz zápasu. Bohužel nedokážeme do každého zápasu nastoupit stejně jako bylo třeba derby. V tomhle nás bohužel tlačí bota, máme s tím problémy. Navíc si nevytvoříme dostatek šancí. Osobně jsem věřil, že do toho vstoupíme jinak, že udržíme nulu a využijeme naše sebevědomí z minulého zápasu, ale bohužel," uvedl třiadvacetiletý Krejčí.

Kolem 70. minuty obstoupili hřiště policejní těžkooděnci se psy, zhruba po pěti minutách se ale stáhli. "Nezažil jsem to nikdy, ale úplně to nevnímáte, když hrajete zápas. Všimnete si toho, ale jenom na moment," konstatoval odchovanec brněnské Zbrojovky.

Sparta porážkou na Slovácku zakončila nepříliš povedené jaro. Do něj vstupovala v lize s tříbodovou ztrátou na čelo, nakonec ale za mistrovskou Plzní zaostala o 12 bodů. Minulé pondělí vedení klubu odvolalo trenéra Pavla Vrbu, jehož dočasně nahradil Michal Horňák. "Je pravda, že od jara jsme nedokázali více zápasů po sobě potvrzovat dobré výkony," prohlásil Krejčí.

Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 29.03.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je pátek 29. března 2024

Očekáváme v 03:00 4°C

Celá předpověď