Červenka, Varaďa a Třinec aspirují na evropské hokejové ceny

foto Ilustrační foto - Mistrovství světa v hokeji, skupina B, ČR - Švédsko, 15. května 2022, Tampere.český reprezentant Roman Červenka

Göteborg - Kapitán české hokejové reprezentace Roman Červenka patří mezi pětici aspirantů na cenu za celoživotní přínos, kterou každoročně uděluje Evropská asociace hokejových klubů. O držiteli The Warrior Career Excellence Award, která je obdobou Bill Masterton Trophy v NHL, rozhodují v hlasování fanoušci na oficiálním webu asociace.

Nejproduktivnější hráč švýcarské ligy v dresu týmu Rapperswil-Jona Lakers má šanci navázat na Jaromíra Jágra, jenž cenu získal v loňském roce. Společně s Červenkou se mezi pětici kandidátů dostali Andres Ambühl z Davosu, Sebastian Furchner z Wolfsburgu, Thomas Koch z Klagenfurtu a Joakim Lindström ze Skelleftey.

Kandidátem na nejlepšího trenéra je stejně jako v minulé sezoně Václav Varaďa, který dovedl Třinec k třetímu extraligovému titulu v řadě. Soupeři šestačtyřicetiletého kouče v hlasování jsou Cam Abbott z Rögle, Serge Aubin z Eisbärenu Berlín, Dan Tangnes z Zugu a Jussi Tapola z Tappary Tampere.

Šanci uspět má i Třinec, jenž patří mezi pětici nejlepších klubů. Vedle Ocelářů se budou o cenu ucházet Belfast Giants, Rögle BK, Tappara Tampere a EV Zug.

Evropská asociace klubů vznikla v roce 2016 a aktuálně má přes 90 členů. Úkolem organizace je sjednotit a zastupovat profesionální hokejové kluby a podporovat jejich rozvoj i celý evropský hokej.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 20.04.2024 ČTK

Reklama

6°C

Dnes je sobota 20. dubna 2024

Očekáváme v 14:00 6°C

Celá předpověď