Hlavní obsah

PRE zdraží od července elektřinu zákazníkům, kteří přišli z DPI

Když Pražská energetika (PRE) oznámila dubnové zdražení elektřiny v průměru o čtvrtinu, tak se to kromě zákazníků se zafixovanou cenou netýkalo také těch, kteří k dodavateli přešli z režimu dodavatele poslední instance (DPI). Ve výhodnější pozici ale zůstali jen tři měsíce. Od 1. července budou totiž stejné podmínky zdražení platit i pro ně.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Na velkoobchodním trhu pokračuje i v letošním roce také díky aktuálně neklidné situaci nepříznivý vývoj zvyšování cen. Vzhledem k těmto změnám na trhu musíme upravit ceny za dodávku elektřiny i na Vašem produktu,“ stojí v dopise rozesílaném části zákazníků PRE, který mají Novinky k dispozici.

Podle mluvčího společnosti Karla Hanzelky se jedná jen o desítky tisíc zákazníků, kteří mají sjednaný produkt PRE PROUD START. Ten dodavatel nabízel výhradně lidem, kteří spadli loni na podzim po pádu Bohemia Energy a dalších menších dodavatelů do režimu DPI.

„Jim jakožto novým zákazníkům jsme právě tento produkt sestavili a nabízeli v souladu s cenami elektřiny, jaké byly v té době, tedy na podzim loňského roku, na trhu platné,“ sdělil Hanzelka Novinkám.

Pražská plynárenská razantně zdraží plyn

Ekonomika

Zdražení pro tuto skupinu zákazníků je podle něj poslední etapou jarního zvýšení cen, které PRE oznámila už v únoru a fakticky zahájila v dubnu. „Tohoto segmentu zákazníků se doposud žádné zvýšení cen netýkalo. Jako u ostatních produktů půjde v průměru o navýšení o 25 procent na celkové měsíční platbě,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám