Těhotná Zuzana Hejnová po sobě zanechala stopu i v Battle of The Teams!

Zuzana Hejnová, česká atletka, jejíž specializací je běh na 400 metrů překážek a běh na 400 m. Na této trati s překážkami získala bronzovou medaili z londýnských Letních olympijských her 2012. 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. května 2022 17:04

Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová končí kvůli těhotenství kariéru. Nezůstanou po ni pouze světové úspěchy, ale i tuzemský maratonský.

Řeč je o maratonském závodu Battle of The Teams, na který se letos vydalo přes osm tisíc běžců. Jeho myšlenka se přitom poměrně převratná, na rozdíl od klasického maratonského běhu nejde pouze o individuální sport, ale i o týmový.

Běžci totiž bojují jak o nejlepší osobní čas, tak i o nejlepší umístění svého týmu. A jeden z nich měla v loňském i letošním ročníku "pod palcem" právě Hejnová.

Další týmy loni vybíraly například Petra Kvitová nebo Kateřina Neumannová, letos pak kromě Barbora Strýcová či Jiří Prskavec. Jedinou "stálicí" je kromě Hejnové i Jiří Ježek.

Netradiční formát maratonu zvolili pořadatelé seriálu RunCzech kvůli dříve platným koronavirovým opatřením. Každý tým navíc podporuje jednu z vybraných charitativních organizací či akcí. V případě Hejnové šlo letos o Plešouny, seriál pro děti trpící nádorovými onemocněními.

Témata: Zuzana Hejnová