Česko - Rakousko 1:2. Velmi špatný výkon, národní tým prohrál na nájezdy

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. května 2022 18:00

Nečekanou porážku zaznamenal národní tým s Rakouskem, ačkoliv vedl ještě pár desítek vteřin před koncem normální hrací doby. Jediný vstřelený gól však na výhru nestačil, v nájezdech se nakonec radoval soupeř.

Poprvé dostal puk do rakouské sítě Matěj Stránský, ale kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti byl gól po přezkoumání na videu odvolán. Zaúřadovat tak opět musela elitní formace.

Roman Červenka v předchozích dvou zápasech zaznamenal jen asistence, tentokrát se sám gólově prosadil. Skóre otevřel po přihrávce Matěje Blümela v osmnácté minutě.

Výkon národního týmu se zásadně nezlepšil ani po přestávce, šance navýšit náskok ale byla. Znovu se o ni postaral první útok, ale David Krejčí pálil pouze do tyče.

Do třetí třetiny se vstupovalo stále za stavu 1:0. Hubené vedení Češi hájili i díky výborným zákrokům brankáře Karla Vejmelky. V poslední minutě základní hrací doby ale inkasovali z hole Briana Leblera a zápas šel do prodloužení. 

Rozuzlení ale nepřineslo, následovaly nájezdy. Prosadil se v nich jediný střelec, rakouský útočník Peter Schneider. Reprezentace tak zaznamenala šokující porážku. 

Témata: Hokej MS