Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Rukojmí v Braníku nikdo nedržel, oznamovatelka špatně pochopila zprávu

Česko

  18:06aktualizováno  18. května 11:28
V pražském Braníku v úterý policisté několik hodin prověřovali oznámení o ženě, kterou zadržuje muž násilím v bytě. Muže zadržela zásahová jednotka a spolu se ženou byl předveden na policejní služebnu. Sdělil to mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Ve středu pak doplnil, že se žádný trestný čin nestal a oznamovatelka jen špatně pochopila zprávu, kterou jí žena z bytu poslala.

Informaci o možném násilí dostali policisté v úterý před 16:00 prostřednictvím tísňové linky. „Oznamovatel nám sdělil, že v jednom z bytů v domě ve Vavřenově ulici by se měl nalézat muž, který tam násilím drží ženu,“ řekl mluvčí policie. Na místo dorazily policejní hlídky, zásahová jednotka a dva vyjednávači.

Policisté pak dům prohledali. „V průběhu prověřování události získali kriminalisté řadu indicií, které je přivedly ke konkrétnímu bytu,“ uvedl Rybanský. Policejní vyjednávačka poté přesvědčila ženu v bytě, aby policistům otevřela. „Za ní byl muž, kterého zadržela zásahová jednotka za pomoci donucovacích prostředků. V tuto chvíli byli oba předvedeni na policejní služebnu, kde budou probíhat další úkony trestního řízení,“ dodal mluvčí.

Ve středu dopoledne pak doplnil, že výslechem obou zúčastněných kriminalisté zjistili, že se nejedná o přestupek nebo trestný čin, věc tak byla odložena. Oznamovatelka špatně vyhodnotila zprávu, kterou jí „poškozená“ poslala a okamžitě zalarmovala policii.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!