Hlavní obsah

Kousek od Pálavy vyrostl nový kemp. Bydlet v něm ale nelze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chatky pod hrází v půlkruhu ukryté ve stínu s ohništěm. Sem tam nějaký stan, obytný vůz. Nad kempem molo u vody, přírodní bar, půjčovna lodiček i rybářského vybavení, přejemné posezení. Jako opravdový vypadá kemp, který vyrostl v těchto dnech pár kilometrů před Novomlýnskými nádržemi před Pálavou u rybníka Vrkoč. Má však jednu zásadní chybu. Nelze se v něm ubytovat a navštívit jej je taky problém. Rekreační zařízení totiž stojí pro potřeby nově vznikajícího televizního seriálu s názvem Pálava – Život zalitý sluncem.

Foto: Miroslav Homola

Bolek Polívka

Článek

A slunce skutečně naplno pálilo, když se točily první záběry v této lokalitě a na plac vybízel režisér prvních čtyř dílů Jan J. Filip jak herecké matadory, jako je Bolek Polívka, Miroslav Táborský či Tomáš Matonoha, tak i mladší hvězdy Michala Isteníka, Patrika Děrgela, Jiřího Panznera, Pavlu Dostálovou či Denisu Nesvačilovou.

Další díly pohodového rodinného seriálu, který má být mimo jiné i humorným vyprávěním o střetech rodilých „Pálavanů“, kam patří statkář Polívka či „strýc“ Táborský, si dál režijně vždy po čtyřech dílech rozdělí Petr Kolečko a Petr Nikolajev.

A jak to herci mají s opravdovým vztahem ke kempování? Jednoznačně nadšený je pro takovou dovolenou či způsob života Tomáš Matonoha.

„Kdo kempování zná, nebo si zkusil život v karavanu, který mě osobně nadchnul, ví, že je to úplně jiný způsob prožití volného času. To mi sedí,“ řekl Právu velký příznivec bydlení na kolech.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Miroslav Táborský

Nadšený z dovolené v kempu třeba i pod stanem je i Michal Isteník. „Zde hraji roli člověka, který v karavanu žije stále. Kempování mám rád i osobně. Naposledy jsme léto i se synkem a manželkou trávili pod stanem v nedalekém kempu Merkur před dvěma léty a byli jsme nadšení. Doufám, že si něco podobného brzo zopakujeme,“ svěřil se Právu.

To Bolek Polívka musel trochu vzpomínat. „Už je to dávno, ale taky jsme kempovali. Bylo to s Provázkem (divadlo Husa Na Provázku), se kterými jsme trávívali léto v přírodě, kde jsme se učili nové hry, které jsme pak v sezoně premiérově hráli,“ vrátil se časem Bolek, který si pochvaloval, že mu role statkáře v seriálu sedí.

„Je to bručoun s hrubou skývou, ale citlivým srdcem a smyslem pro humor,“ charakterizoval postavu herec. Na dávné kempování v mládí vzpomněl se zasněným povzdechem i Miroslav Táborský. „Ovšem přiženil jsem se na chalupu na Šumavu, moc volného času nemám a ten který mám se snažím trávit právě tam,“ řekl Právu Táborský. Dvanáctidílný seriál bude vysílat TV Prima od podzimu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám