Světoznámý přepravce DHL si objednal 44 elektrických nákladních vozidel Volvo

Světoznámý přepravce DHL si objednal 44 elektrických nákladních vozidel Volvo
Fotografie: Volvo Trucks
  • Volvo začalo s produkcí elektrických nákladních vozidel již před 3 lety
  • Firma DHL bude využívat nákladní vozidla Volvo řady FE a FL

DHL hodlá zintenzivnit svůj přechod na těžká elektrická nákladní vozidla nasazením celkem 44 nových elektrických nákladních vozidel Volvo na trasy po celé Evropě. Zamýšlená objednávka zahrnuje 40 elektrických nákladních vozidel Volvo FE a Volvo FL, která budou použita pro doručování balíků v městské dopravě. Součástí nabídky jsou elektrická nákladní vozidla na delší trasy, společnost DHL se ale rozhodla začít používat nákladní vozidla Volvo pro regionální přepravu, počínaje čtyřmi nákladními vozidly Volvo FM Electric ve Velké Británii. První nákladní vozidla již byla objednána, šest od DHL Parcel UK a dvě od DHL Freight. Výsledkem bude roční úspora téměř 600 tun CO2 a téměř 225 000 litrů nafty pro Deutsche Post DHL Group.

Důležitým faktorem v rozhodnutí společnosti DHL urychlit přechod na vozidla s nulovými emisemi jsou pozitivní zkušenosti s používáním elektrického nákladního vozidla Volvo v Londýně od listopadu 2020 – s distribucí zásilek do nákupní čtvrti West End. Vozidlo bylo vůbec prvním plně elektrickým komerčním těžkým nákladním typem používaným pro městskou logistiku ve Velké Británii. Nová spolupráce zahrnuje přijetí technologií automobilky Volvo a společné vývojové aktivity v oblasti elektrifikace. Dohoda také zahrnuje analýzu přepravních operací společnosti DHL provedenou společností Volvo Trucks s cílem zajistit úspěšné nasazení na míru šitých řešení elektrické přepravy.

Volvo FE Electric

DHL je významným globálním poskytovatelem logistiky, který se zavázal snížit svůj dopad na změnu klimatu. Společně můžeme něco změnit k lepšímu a jsem hrdý na to, že budeme pracovat v duchu partnerství s cílem snížit naše klimatické dopady,“ říká Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks. Ta je lídrem na trhu těžkých plně elektrických nákladních vozidel v Evropě s tržním podílem 42 % za rok 2021. Již v roce 2019 zahájila společnost Volvo Trucks sériovou výrobu elektrických nákladních vozidel, a to jako jedna z vůbec prvních značek nákladních vozidel na světě. Společnost dodala elektrická nákladní vozidla širokému spektru zákazníků v Evropě, Severní Americe a Austrálii.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze