Hlavní obsah

Brit chce přeplavat La Manche na člunu jako uprchlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kontroverzní britský dobrodruh, který rád navštěvuje konfliktní zóny, odhalil své další plány. Na Twitteru uvedl, že chce přeplavat kanál La Manche na nafukovacím člunu jako uprchlíci, kteří z Francie míří do Spojeného království. Množství z nich přitom cestu nepřežije.

Foto: Profimedia.cz

Muž chce La Manche přeplavat na nafukovacím člunu (ilustrační foto).

Článek

Miles Routledge, který je studentem fyziky, nedávno na Twitteru koketoval s myšlenkou vypravit se na ostrov Severní Sentinel, kde žijí domorodci nepřátelští ke všem cizincům. Od tohoto nápadu zřejmě Brit upustil a místo něj chce přeplavat La Manche na nafukovacím člunu za necelých 15 liber (asi 430 korun).

„Chci vyrazit na velmi bláznivý a impulzivní výlet, ale potřebuju pomoct. Kde ve Francii se obvykle naloďují imigranti, aby doplavali do Anglie?“ napsal Brit na svém twitterovém účtu. Ve stejném příspěvku si Routledge ještě utahoval z nízkonákladových aerolinek Ryanair — na člunu bude mít prý více místa na nohy než v letadlech tohoto dopravce.

„Aby bylo jasno, žádným ilegálním přistěhovalcům rozhodně pomáhat nebudu, a pokud na ně narazím, zavolám na ně pobřežní stráž,“ uvedl mladík, který v únoru odcestoval na Ukrajinu a nedávno navštívil také Afghánistán, kde se měl „spřátelit“ s několika členy Talibánu.

Zamíří na ostrov Wight

Brita sleduje na Twitteru takřka 114 tisíc lidí. Zatímco někteří s nadšením pozorují jeho husarské a často životu nebezpečné kousky, jiní mladíka kritizují. I tentokrát Routledgeho někteří od plánované cesty zrazují.

Britský dobrodruh plánuje výpravu mezi agresivní domorodý kmen

Cestování

„Většina lodí to nezvládne, je to smutné a otřesně. Věř mi a nedělej to,“ cituje server Independent Willa Crabtreeho, který dobrodruha před přeplutím kanálu La Manche varoval.

Routledge nakonec upřesnil, že z logistických důvodů nezamíří na britské pobřeží, ale na ostrov Wight. I kdyby prý vše udělal legálně, stejně by se mohl při plavbě z Francie dostat do potíží. „Zřejmě jenom ilegálové mohou kanál zdolat bez problémů,” napsal mladík na Twitteru.

Nejkratší trasa po moři mezi Francií a Británií měří asi 33 kilometrů a přezdívá se jí cesta smrti. Malým člunům podle Independentu obvykle trvá sedm hodin úsek překonat, uprchlíci se vystavují extrémnímu riziku.

Manželé prodali dům a už rok žijí na výletních lodích

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám