Partyzáni v Melitopolu údajně zabili ruské důstojníky. Okupanti to popírají

Ruští vojáci v okupovaném Melitopolu

Válka na Ukrajině (18.5.2022 6:00)

Záporožská oblastní vojenská správa tvrdí, že partyzáni v Melitopolu zabili vysoce postavené ruské důstojníky. Rusko se však tuhle skutečnost snaží utajit, uvádí dále. Nyní po partyzánech okupanti zjevně pátrají.

„Obyvatelé Melitopolu hlásí, že šeptanda, kterou do města přinesli Rusové, se snaží zasít do myslí občanů několik zpráv,“ uvádí záporožská oblastní vojenská správa na svém Telegramu. Jedná se o informace typu: „Na začátku války se vláda vzdala města“, „Ukrajina opustila Melitopol“ či „Když ukrajinské ozbrojené síly přijdou do Melitopolu, město bude bombardováno“.

Správa připomíná, že tyto nepřátelské zprávy jsou namířeny „pouze proti lidem v Melitopolu, kteří souhlasí se spoluprací s útočníky a přestanou důvěřovat legitimním ukrajinským úřadům“. Následně oznámila, co se ruští okupanti snaží zatajit.

„Ve stejné době v Melitopolu partyzáni eliminovali vysoce postavené ruské vojáky. Okupanti se snaží tuto situaci utajit. Jenže právě 17. května ve městě ruská armáda zintenzivnila kontroly soukromých vozidel, pravděpodobně při hledání partyzánů,“ doplnila.

Tagy: