Před 11 měsíci na pohřbu Libuše Šafránkové (†68) všichni sice viděli, že Josef Abrhám už není v dobrém zdravotním stavu, byl upoután na invalidní vozíček, pohublý a s nepřítomným výrazem v obličeji, přesto všechny jeho pondělní smrt zasáhla. 

Většina jeho kolegů nebo přátel mu veřejně kondolovala a leckdo přidal zábavnou historku, protože herec humor miloval a patřil k němu. 

Pamatuju si taky, jak jsem dostala v představení Bez roucha roli po těhotné Veronice Freimanové. Měla jsem jedinou zkoušku před večerním představením. Herci mě vodili po jevišti a já si zapisovala, kde jakou akci mám udělat.

VIDEO: Zemřel Josef Abrhám (†82): Připomeňte si jeho nejvíce ikonické role

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Josef Abrhám (†82): Připomeňte si jeho nejvíce ikonické role Videohub

Pepa pravil: „Tady budu mít kalhoty připravené, ty jen vejdeš na jeviště, stáhneš mi je a odejdeš.” A protože jsem si to fyzicky nezkusila, večer při představení jsem je Pepovi stáhla omylem i s trenýrkama,“ zavzpomínala na sociální síti Michaela Kuklová, která se s Josefem a Libuškou často střetávala v Činoherním klubu, kde Abrhám 30 let hrál. 

Takhle si Josefa Abraháma s Libuškou pamatuju. Každé představení, čekajíc v portálu na svůj výstup, jsem se dívala na jejich společnou scénu, kdy Polly přijde navštívit Macka do vězení. Milovala jsem je oba pro jejich herectví a lidskost,“ okomentovala jejich společnou fotku z představení. 

Fotogalerie
79 fotografií