BRUNTÁL | Oslabený organismus, fyzická i psychická únava a další onemocnění způsobená ať už špatnou výživou či chronickým zánětem. Klientům, kteří chtějí přispět svému tělu k lepší funkci nebo těm, kteří svádí boje s vlastní imunitou, nabízí Nemocnice AGEL Podhorská možnost podpůrné infuzní terapie.

Foto: Nemocnice AGEL Podhorská v Bruntále

Vzniku různých onemocnění lze předcházet úpravou životosprávy, ale také podpůrnou terapií, která do těla dostane potřebné množství chybějících vitamínů, antioxidantů a stopových prvků. Na začátku května rozšířila Nemocnice AGEL Podhorská nabídku svých služeb o infuzní terapii v rámci anesteziologické ambulance v Bruntále. V nové nabídce infuzních terapií jsou například série infuzí k regeneraci nervové tkáně, které přispívají k ochraně a dobré funkci nervové soustavy nebo i podpůrné infuze pro pacienty s postcovidovým syndromem.

„Přítomnost vitamínů v těle hraje v kondici a zdraví člověka velkou roli. Příjem vitamínů pomocí vyvážené stravy či vitamínových tablet dostupných v obchodech a lékárnách, je známou formou, jak potřebné látky do těla dostat. V naší ambulanci nově nabízíme také vitamínové a multivitaminové infuze, které efektivně působí při regeneraci tkání a orgánů, napomáhají při chronické únavě a mají významný protizánětlivý a detoxikační efekt,“ přibližuje nové možnosti infuzní terapie staniční setra anesteziologické ambulance Bc. Dagmar Štůralová. „V nabídce nechybí ani podpůrné infuze pro vegetariány a pacienty s celiakií. Lidé, kteří ve svém životním stylu razí cestu vegetariánství, ať už ze zdravotních důvodů anebo v rámci svého přesvědčení a názorů, nejsou často dostatečně informovaní či zběhlí ve znalosti o výživě a často u nich může docházet k deficitu životně důležitých živin, které jim rostlinná strava nemůže poskytnout anebo poskytuje pouze v nedostatečné míře. U vegetariánů se setkáváme s nedostatkem vitamínu B12, stopových prvků či vitamínem D,“ dodává.

V případě zájmu o některou z nabízených infuzí se klient dostaví v objednaném čase na vstupní konzultaci s lékařem. Po zhodnocení zdravotního stavu je lékařem klientovi doporučen vhodný typ infuze, která je mu následně aplikována nitrožilně. Aplikace infuze trvá 60 minut a po terapii je možné se ihned vrátit k jakékoliv činnosti, bez omezení. Infuze je možné opakovat 1 – 2x týdně, vše závisí od stavu a účelu terapie. Ambulance infuzní terapie nabízí také možnost zakoupení balíčku infuzí, který obsahuje 4 aplikace + 1 aplikaci zdarma, či dárkového poukazu v hodnotě zvolené klientem. Tato forma léčby není hrazena zdravotní pojišťovnou. Kompletní informace k nabízeným službám uvádí Nemocnice AGEL Podhorská na svých webových stránkách.

Zdroj: Nemocnice AGEL Podhorská