Plíšková vyřadila ve Štrasburku Peraovou a je poprvé v sezoně ve čtvrtfinále

foto Ilustrační foto - Česká tenistka Karolína Plíšková.

Štrasburk - Tenistka Karolína Plíšková vyřadila ve druhém kole antukového turnaje ve Štrasburku Bernardu Peraovou z USA 6:3, 1:6, 6:1 a poprvé v této sezoně postoupila do čtvrtfinále. Třicetiletá rodačka z Loun potvrzuje v generálce na grandslamové Roland Garros dál roli turnajové jedničky a v boji o semifinále narazí na Marynu Zanevskou z Belgie.

Světová osmička Plíšková vyhrála poprvé od loňského US Open dva zápasy za sebou a po prosincové zlomenině ruky vylepšila svou letošní bilanci na 4:6. Všechny čtyři výhry přitom získala na antuce. O tři roky mladší Peraovou porazila Plíšková i ve druhém vzájemném duelu.

Bývalá světová jednička, která do turnaje dostala divokou kartu za zraněnou krajanku Barboru Krejčíkovou, ztratila proti 122. hráčce světa Peraové v úvodu servis, vzápětí ale oplatila soupeřce stejnou mincí a za stavu 4:3 využila další brejk. První sadu tak úspěšně dopodávala ve svůj prospěch.

Ve druhém setu sice Plíšková nedokázala na svou hru navázat a až v závěru odvracela nepříjemného "kanára", do rozhodující třetí sady se však česká dvojka zmobilizovala a vyprovodila Peraovou stejným poměrem 6:1.

Dvojnásobná grandslamová finalistka Plíšková tak v další fázi vyzve Zanevskou, která vyřadila v úterý domácí Harmony Tanovou. S osmadvacetiletou Belgičankou, již patří v žebříčku WTA 65. místo, se Češka utkala jedinkrát před deseti lety, kdy ji v semifinále turnaje ITF v Grenoblu porazila 6:4, 6:2.

Tenisový turnaj žen ve Štrasburku

(antuka, dotace 251.750 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Karolína Plíšková (1-ČR) - Peraová (USA) 6:3, 1:6, 6:1, Juvanová (Slovin.) - Berberovičová (Bosna) 6:2, 6:3.

Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 29.03.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je pátek 29. března 2024

Očekáváme v 17:00 16°C

Celá předpověď