Saliba o budoucnosti jasno nemá. Odpoví až čas, říká

18.05.2022, 13:46
Aktuality
William Saliba bude po dvanácti měsících znovu řešit další budoucnost. Jednadvacetiletý francouzský obránce dokončuje hostování v Marseille a za několik dní se vrátí do Arsenalu. Londýnský klub s ním opakovaně nepočítal a je otázkou, zda se na tom letos něco změní...

Saliba přišel do Arsenalu před třemi roky za třicet milionů eur ze Saint-Étienne a za první tým neodehrál ani jeden soutěžní zápas. Loni v lednu si ho vypůjčilo Nice, o šest měsíců později putoval do Marseille a zaujal natolik, že byl zvolen nejlepším mladým fotbalistou celé Ligue 1.

"Je to pocta, jsem na to pyšný. Trofej věnuji spoluhráčům, klubu a fanouškům," prohlásil.

"Jestli to byl můj poslední zápas za OM? To opravdu netuším, na tuto otázku odpoví až čas. Nejdůležitější věcí je potvrdit povedenou sezonu postupem do Ligy mistrů, pak uvidíme, co se stane," prohlásil dále.

Saliba za Marseille odehrál 52 zápasů a toto číslo zůstane konečné, kvůli trestu za žluté karty totiž nemůže nastoupit k duelu posledního kola proti Štrasburku. Marseille se s AS Monaco přetahuje o druhou příčku znamenající přímý postup do Ligy mistrů. Sám Saliba by se setrvání v Marseille nebránil a zájem o to má rovněž vedení, celou situaci monitoruje například Atlético Madrid.

"Williamův pokrok souvisí s tím, že letos dostával pravidelně prostor na hřišti. Jeho výkony jsou konzistentní a jako hráč hodně vyrostl. Co se mě týče, tak budu doufat, že je v našich silách takového hráče udržet. Ale sám nevím, jestli bude záležet na Marseille, Williamovi nebo Arsenalu. Nevím, jaké jsou možnosti," nechal se slyšet trenér Jorge Sampaoli.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (335)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele