Hlavní obsah

Putinova cesta k moci. Seriál chystá ukrajinský producent v L. A.

V Los Angeles působící producent Alexander Rodňanský, který se narodil na Ukrajině, ohlásil, že natočí děsivý příběh o cestě Vladimira Putina k ovládnutí Ruska.

Foto: Sputnik, Reuters

Vladimir Putin

Článek

Děj vychází z knihy Všichni muži Kremlu od novináře Michaila Zygara, který působil v nezávislé ruské televizi Dožď (Déšť), dnes již Putinem zakázané.

Krvavou kariéru bývalého agenta KGB, který se stal jedním z nejobávanějších diktátorů světa, pozoruje kniha zevnitř. Autor znal okruh Putinových nejbližších spolupracovníků. Sleduje cestu k absolutní moci a likvidaci protivníků.

Rodňanský popisuje seriál jako ruský House of Cards (šlo o slavný americký seriál ze zákulisí politiky, který byl zrušen po obvinění protagonisty Kevina Spaceyho ze sexuálního obtěžování).

„Ukáže nejen machinace různých hráčů, jádro příběhu bude sledovat vývoj Putinovy mysli,“ uvedl.

Foto: Profimedia.cz

Alexander Rodňanský

Putin si podle něj ze začátku chtěl získat přízeň Západu. Jeho postoj se změnil, když proběhly revoluce v Gruzii a na Ukrajině. Tamní obyvatelé se rozhodli směřovat k západní demokracii, což Putin emotivně chápe jako zradu.

„Válka, kterou vede na Ukrajině, je přímým důsledkem tohoto pocitu,“ míní Rodňanský.

„Seriál Všichni muži Kremlu ukáže mezinárodnímu publiku, jak se krok po kroku Putinova mysl propadla do konspiračních teorií a lidé kolem něho využili jeho hlubokého strachu a nedůvěry v západní hodnoty, které on vždy chápal jako cynické lži.“

RECENZE: Komedie Co jsme komu všichni udělali? rozesmívá, ale dost recykluje

Film

Válka, která probíhá už od února, se však nevyvíjí podle Putinových představ. Rusko v posledních dnech stupňuje své raketové útoky, k žádným výrazným úspěchům se nepropracovalo.

„Jde o jakýsi pokus kompenzovat ruské armádě sérii neúspěchů na východě a jihu naší země. Nemohou se prokázat úspěchem v oblastech, kde se snaží postupovat, proto zvyšují aktivitu v raketových a leteckých úderech,“ prohlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Podle něj  útoky nemají zásadní vojenský dopad.

Reklama

Výběr článků

Načítám