19. května 2022 • 00:30

Fenin o finále EL: Frankfurt přestane žít. Rána do hlavy? Pr***r fotbalu!

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Fenin coby bývalý hráč a velký fanoušek Eintrachtu přál vítězství bundesligovému zástupci, tipoval výhru klidně i o tři góly. Finále Evropské ligy bylo ale podstatně napínavější a zbrzdilo ho krvavé zranění. Frankfurt nakonec vyhrál nad Rangers po penaltovém rozstřelu 2:1. Ve speciálním studiu iSport.cz Fenin zároveň popsal své vzpomínky na město i na nepříjemný okamžik v Barceloně a téměř dva dny ve vazbě.



„Pro tuhle generaci je to největší zážitek a možná už další nebude. Frankfurt přestane žít tak na týden. Navíc poprvé v historii budou hrát Ligu mistrů. Napsali několik milníků,“ radoval se ve studiu iSport.cz Martin Fenin se šálou svého bývalého klubu na krku.

„Ale zápas nebyl pěkný, asi byla nervozita. A prohrát na penalty je kruté pro každého,“ zalitoval poražených Rangers. 

Zápas se rozjížděl pomalu, hned v úvodu ho zbrzdil drsný střet John Lundstrama a Sebastiana Rodeho. Kapitán Eintrachtu musel být s velkým krvavým šrámem na čele dlouho ošetřován, záložník Rangers ale neviděl ani žlutou kartu.

„Jednoznačná červená. Navíc tam byla krev, už to mělo rozhodčího zarazit,“ divil se Martin Fenin.

Zároveň nechápal, proč se v situaci neozval VAR. „Tohle je největší průser fotbalu, že když se zavedla kamera, tak ji nepoužijou. Když tohle červená není, tak ať ta kamera je pryč, může se zase simulovat a vrátí se lidský faktor. Rozhodčí se lekl,“ zhodnotil situaci.

Fenina potěšil triumf Frankfurtu: Největší zážitek. Město na týden přestane žít
Video se připravuje ...

Střed z úvodu zápasu připomněl rok starou událost mezi Kemarem Roofem a Ondřejem Kolářem. „Tohle bylo nešťastnější, od Roofea to byla vyloženě sviňárna. V tomhle případě chtěl hráč jen máchnout po balonu,“ srovnával obě situace Jan Podroužek, druhý host studia a redaktor deníku Sport. Rode, na rozdíl od Koláře, v utkání po ošetření pokračoval.

Bývalý hráč Eintrachtu se na finále nevydal. Hrálo se v Seville a se Španělskem nemá dobré zkušenosti. Když před pár týdny vyrazil do Barcelony, fanoušci jeho bývalých barev se ho nemohli nabažit, ale nakonec skončil v cele.

„Pro ego je to strašně krásné. Za deset metrů jsem udělal 20 fotek. Je to deset let a pořád se tam cítím jako doma. Třeba manželku fotbal vůbec nezajímá. Říkala, že neví, proč mě tam mají rádi,“ zavzpomínal na příjemnější část výletu.

To horší přišlo později. „Za stavu 3:0 mi žena říká, ať jdeme na hotel a pak jdu slavit. Vyšli jsme ze stadionu a najednou jiný obrázek. Fanoušci Barcelony tam seděli naštvaní, žena v dresu, já v šále. Někdo mi ji stáhl, sáhl po ledvince, kde jsem měl doklady, a už to jelo. Najednou jsem měl želízka a sedím v policejním autě. Nakonec jsem byl 39 hodin ve vazbě, policajti mi to dali vyžrat. Udělali jsme chybu, měli jsme počkat do konce… 39 hodin ve vazbě nepřeju ani největšímu nepříteli. Chtěl jsem to manželce ukázat, tak jsem jí to ukázal. Už se mnou na fotbal asi nepůjde,“ pousmál se při nepříjemné vzpomínce.

Fenin chválí Pulkraba: Tak má vypadat hrotový útočník čekého týmu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud