Hlavní obsah

Filmové premiéry: Co jsme komu všichni udělali?, Když prší slzy, Mára jde do nebe a Mulholland Drive

Potřetí se na plátna vracejí postavy Clauda a Marie Verneuilových v komedii Co jsme komu všichni udělali? Českou novinkou je drama Když prší slzy. Dokument Mára jde do nebe je příběhem nejvýznamnějšího českého a světového horolezce současnosti. V obnovené premiéře se vrací film Mulholland Drive.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Co jsme komu všichni udělali?

Za péči a starostlivost se dcery Clauda a Marie chtějí rodičům odvděčit oslavou jejich čtyřicátého výročí svatby. A protože to musí být oslava opravdu pořádná, pozvou do Francie i rodiče svých manželů. Claude a Marie tak budou muset pod svou střechou přivítat rodiče zeťáků, a tento „rodinný“ sraz slibuje, že bude bohatý na nejrůznější události. Stačí k tomu, že tyto rodiny jsou z nejrůznějších koutů světa a rozhodně je nespojuje ani stejná víra.

Trailer k filmu Co jsme komu všichni udělali?Video: CinemArt

Co jsme komu všichni udělali?, Francie 2022, komedie, 98 min., režie: Philippe de Chauveron, hrají: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun a další.

Když prší slzy

Příběh o domácím násilí a nepředvídatelné lásce dvou žen, které se setkávají náhodou. Zamilují se do sebe, ale jejich lásce není přáno…

Trailer k filmu Když prší slzyVideo: High Level Pictures

Když prší slzy, Česko 2022, drama, 83 min., režie: Michaela Semelová, hrají: Aneta Kernová, Hana Drozdová, Ján Burda, Dominik Cvrček, Jakub Moulis a další.

Mára jde do nebe

Na ty nejvyšší hory těsně pod nebem leze Marek Holeček bez kyslíku náročným alpským stylem. Jeho extrémní přístup k horám i životu mu přináší úspěchy a také problémy. Film sleduje jeho pět pokusů o prvovýstup na náročnou horu Gašerbrum I v pákistánském pohoří Karákóram. Dívá se na ně očima Máry Holečka a zároveň očima lidí okolo něj, očima lidí, kteří čekají, zda se vrátí.

Trailer k dokumentu Mára jde do nebeVideo: Bontonfilm

Mára jde do nebe, Česko 2022, dokument, 81 min., režie: Markéta Ekrt Válková.

Mulholland Drive

Začínající herečka Betty přijíždí do Hollywoodu plná dychtivých nadějí. Brzy však zjistí, že se pod blyštivou fasádou města iluzí skrývá temné tajemství. Jeho součástí je osamělý režisér Adam, hereččina bytná i mladá servírka Diana - a také k smrti vystrašená žena, která ztratila paměť po noční autonehodě na nedalekém Mulholland Drive. Nebezpečné pátrání po identitě nové známé pohlcuje Betty stále víc.

Trailer k filmu Mulholland DriveVideo: Pannonia Ent.

Mulholland Drive, USA / Francie 2001, mysteriózní thriller, 147 min., režie: David Lynch, hrají: Naomi Watts, Laura Harring, Ann Miller, Dan Hedaya, Justin Theroux, Brent Briscoe a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám