Hlavní navigace

Budoucnost televizního vysílání v Česku probere nová pracovní skupina

19. 5. 2022

Sdílet

Anténa, DVB-T2, signál, televize Autor: Eva Elijas, Pexels.com, podle licence: Public Domain

Ministerstvo průmyslu a obchodu svolalo na 10. června první setkání pracovní skupiny, která má řešit stav a budoucnost digitálního televizního vysílání v České republice.

„Byla zřízena z iniciativy ministerstva na základě podnětu Senátu, jehož podstatou byla laxní nečinnost ČTÚ ve věci nekvalitního a nestabilního příjmu zemského televizního vysílání,“ napsal Deníku N mluvčí ministerstva Marek Vošahlík.

Senátoři a ministerstvo jsou ve sporu s předsedkyní telekomunikačního úřadu Hanou Továrkovou. Ta začala mluvit o tom, že by se po roce 2030 mělo terestrické vysílání podstatně omezit. Senátorům se její výroky nelíbí, podle nich je takové rozhodnutí politickou záležitostí.

Výstupy pracovní skupiny by měly být k dispozici během několika měsíců. V závěru roku 2023 se uskuteční Světová radiokomunikační konference, na které se má rozhodnout o budoucnosti pásma UHF po roce 2030 a případném uvolnění dalších kmitočtů ve prospěch mobilních operátorů.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Novinář se zaměřením na média. Dlouholetý účastník i pozorovatel českého mediálního cirkusu. Pracoval v Marketing & Media, Hospodářských novinách a Českém rozhlase.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).