Přípravek, který vás účinně ochrání před klíšťaty. Nedejte jim šanci

Přípravek, který vás účinně ochrání před klíšťaty. Nedejte jim šanci Zdroj: Shutterstock

S příchodem jara se častěji vydáváme za klidem do přírody, jenže občas se nám může stát, že si z takovéhoto výletu přineseme s sebou domů nezvaného hosta v podobě klíštěte. Na tom by jistě nic nebylo, kdyby nebyly přenašečem opravdu vážných onemocnění. Jak se tedy proti nim chránit?

Abyste se již nemuseli o své zdraví nebo zdraví vašich blízkých více obávat, máme pro vás jednoduchý účinný prostředek, proti kterému nemá klíště žádnou šanci!

Co budete potřebovat:

  • váleček na očištění oblečení
  • esenciální olej

Aplikace:

Na váleček naneste trochu esenciálního oleje. Poté přejíždějte rovnoměrně po celé délce vašeho oblečení tak, aby se olej dostal úplně všude a především na dolní část vašeho oblečení. Tohle udělejte před každou procházkou a máte nad klíšťaty vyhráno. Dávejte si ovšem pozor na to, jaké množství esenciálního oleje na váleček aplikujete – když jej dáte moc, může vám na oblečení udělat skvrny.

Zdroj: Shutterstock

Seznam esenciálních olejů, které pomáhají:

Eukalyptový olej

Eukalyptus odpuzuje jakýkoliv hmyz. Jestliže byste tedy rádi chodili například na ryby, ale většinu času vás koušou komáři, určitě jej vyzkoušejte.

Citrónový olej

Citrónový olej je obzvláště účinný co se přímo klíšťat týče. Navíc ještě pomáhá proti blechám i vším.

Levandulový olej

Pokud jste milovník levandulové vůně, jistě vás potěšíme. I tento olej působí proti klíšťatům. A mimo jiné i na komáry, mušky a moly.

Zdroj: Shutterstock Mátový olej

I mátový olej vám pomůže se otravného hmyzu a klíšťat zbavit, protože je účinný stejně dobře jako repelent a navíc je čistě přírodní.

Máte i vy nějaký osvědčený tip, jak se bránit proti klíšťatům a jinému hmyzu? Podělte se s námi o něj v komentářích!

Autor:
Publikováno: 19. 5. 2022 11:01 Nahlásit obsah