Už zítra se dočkáme třetí série dospěláckého a populárního seriálu Love, Death & Robots, který se nás opět pokusí ohromit nejrůznějšími vizuálními lahůdkami. Netflix se ale rozhodl zcela zdarma zpřístupnit první epizodu, kterou si celou můžete pustit výše. A samozřejmě se jedná o díl, ve kterém se vrátí ikonické trio robotů, jež brouzdá po zdevastovaném světě lidí. Epizoda nese název Three Robots: Exit Strategies, přičemž se jedná o vůbec první přímé pokračování v historii celého seriálu. Všechny tři sympatické roboty jsme již mohli spatřit v první sérii, přičemž se jednalo o jednu z jejích nejlépe hodnocených epizod.

Očekávat tak můžeme jejich další dobrodružství po postapokalyptickém světě, ve kterém už jsou patrně všichni lidé nadobro mrtví. Že je to depresivní? Možná. Ale díky humorným interakcím mezi jednotlivými roboty to divák možná ani nebude vnímat.

O scénář k celé epizodě se tentokrát postaral sci-fi spisovatel John Scalzi, který je například zodpovědný za knižní sérii Old Man´s War. Je také zcela původní autor třech robotů, protože jejich seriálové dobrodružství vychází právě z jedné z jeho krátkých povídek. A není to jediná adaptace. Na motivy jeho dalších povídek vznikly v první sérii také epizody jako Když převzal moc jogurt a Alternativní historie. Stojí také za původním námětem u epizody z druhé série, která nese název Automatická hlasová služba.

Na zbytek epizod se fanoušci mohou těšit už zítra, tedy 20. 5. 2022.