Afrika by mohla těžit z přijetí kryptoměn

5
(2)
Michal Fortýn
Michal Fortýn
Jsem kryptoměnový nadšenec a redaktor, působící na portálu kryptomagazin.cz, rád pracuji s novými technologiemi. Jako gamer rád sleduji herní scénu a zajímám se o propojení herního světa s tím kryptoměnovým. #memelord

Podle keňského ekonoma a generální ředitele největšího bankovního konglomerátu v zemi, Jamese Mwangiho, by Afrika mohla výrazně těžit z přijetí kryptoměn. Co dalšího prohlásil keňský finančník?

Mwangi: Afrika může těžit z kryptoměn

Generální ředitel Equity Group Holdings, James Mwangi, v nedávném rozhovoru pro Bloomberg prohlásil, že kryptoměny by se mohly stát stimulujícím faktorem pro budoucí rozvoj Afriky. V rozhovoru uvedl:

“Afrika bude mít značný prospěch ze skoků ve čtvrté průmyslové technologii a kryptoměny jsou jedním z nich. Kryptoměny mohou také doplňovat mobilní peněženky, ale v podstatě musíme mluvit s regulátory.”

Africký ekonom poznamenal, že mobilní kryptopeněženky jsou v Keni velmi populární, dokonce jsou více vyhledávané než tradiční platební metody. Mwangi tak vyzdvihnul důležitost technologií.

“Doufáme, že využití technologií, zejména dat a umělé inteligence, bude hlavním základem skokového pokroku, protože nemluvíme o stávající výrobní kapacitě. Začínáme od znovu.”

Afrika se potýká u obyvatelstva se špatným přístupem k finančním službám. Kryptoměny se tak staly velmi populární. Z nedávných průzkumů také vyplývá, že 69 % afrických držitelů kryptoměn investuje z důvodů zajištění lepší životní úrovně svým rodinám.

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 29 365 USD dle KMC.

Závěr

Mnoho afrických zemí se potýká s velmi vysokou inflací a špatným přístupem k finančním službám. Adopce kryptoměn tak v některých zemích kontinentu dosahuje velmi vysokého procenta. Před nedávnem například Středoafrická republika uznala bitcoin jako národní měnu. Další země by mohly následovat. Co si o tom myslíte vy?

Celý rozhovor pro BNN Bloomberg naleznete pod přiloženým odkazem ZDE. [1]

Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Pro více informací se nezapomeňte také připojit na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ, kde na vás čeká další obsah.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 2

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img